Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piętrowy sernik z malinami i białą czekoladą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1014936" data-attributes="member: 1024"><p>Eklerku, śliczny.</p><p></p><p>Inspirując się tym przepisem upiekłam dziś <strong>sernik malinowy podwójnie czekoladowy</strong>.</p><p>Jako że na surowo smakował wyśmienicie, a po upieczeniu prezentuje się bardzo ładnie, zapisuję póki pamiętam proporcje:</p><p>Masa malinowa ciemna:</p><p>100 g gorzkiej czekolady ( dałam <a href="http://www.nawidelcu.pl/Informacje/czekolady-cote-d%E2%80%99or-w-polsce,2,1,5812,22" target="_blank">gorzką malinową Cote d'Or </a>)</p><p>2 łyżki słodkiej śmietanki 30 %</p><p>500 g sera śmietankowego Delfiko</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>2 duże jajka</p><p>1 łyżka mąki</p><p>2 łyżki maizeny</p><p>1/2 szklanki przetartych świeżych malin</p><p>1 łyżeczka domowej esencji waniliowej</p><p></p><p>Masa malinowa jasna:</p><p>100 g białej czekolady </p><p>2 łyżki śmietanki</p><p>500 g sera śmietankowego Delfiko</p><p>2 duże jajka</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>1 łyżka mąki</p><p>2 łyżki maizeny</p><p>1/2 szklanki przetartych malin</p><p>1 łyżeczka domowej esencji waniliowej</p><p></p><p>Spód tradycyjny, z ciasteczek Digestive i mielonych migdałów.</p><p>Upiekłam gazetowo, ciemna warstwa 10 min 250 stopni plus 10 min. po obniżeniu temperatury do 160 stopni, obie warstwy jeszcze 50 minut w 160 stopniach.</p><p>Dekoracja będzie chyba podobna jak u Marai:</p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=22040&view=findpost&p=729159" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=729159</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1014936, member: 1024"] Eklerku, śliczny. Inspirując się tym przepisem upiekłam dziś [B]sernik malinowy podwójnie czekoladowy[/B]. Jako że na surowo smakował wyśmienicie, a po upieczeniu prezentuje się bardzo ładnie, zapisuję póki pamiętam proporcje: Masa malinowa ciemna: 100 g gorzkiej czekolady ( dałam [URL="http://www.nawidelcu.pl/Informacje/czekolady-cote-d%E2%80%99or-w-polsce,2,1,5812,22"]gorzką malinową Cote d'Or [/URL]) 2 łyżki słodkiej śmietanki 30 % 500 g sera śmietankowego Delfiko 1/2 szklanki cukru 2 duże jajka 1 łyżka mąki 2 łyżki maizeny 1/2 szklanki przetartych świeżych malin 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej Masa malinowa jasna: 100 g białej czekolady 2 łyżki śmietanki 500 g sera śmietankowego Delfiko 2 duże jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki 2 łyżki maizeny 1/2 szklanki przetartych malin 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej Spód tradycyjny, z ciasteczek Digestive i mielonych migdałów. Upiekłam gazetowo, ciemna warstwa 10 min 250 stopni plus 10 min. po obniżeniu temperatury do 160 stopni, obie warstwy jeszcze 50 minut w 160 stopniach. Dekoracja będzie chyba podobna jak u Marai: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=22040&view=findpost&p=729159"]https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=729159[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piętrowy sernik z malinami i białą czekoladą
Top
Bottom