Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piętrowy sernik z malinami i białą czekoladą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 847133" data-attributes="member: 4258"><p>Zrobiłam dzisiaj bardzo podobny sernik.</p><p>Spód jak zwykle u mnie, z ciastek digestive połączonych rozpuszczonym masłem</p><p>Malin (mrożone) była pełna miseczka. Po rozmrożeniu i przetarciu (razem z sokiem) wyszło mi ok. 1 szklanki.</p><p>Sera było 850g, białej czekolady 170g, 4 jajka, 2 łyżki mąki, 4 łyżki kwaśnej śmietany 18%, 1/2 szklanki cukru, cukier wanilinowy, ekstrakt waniliowy-1,5 łyżki.</p><p>Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej. Ser, cukier, jajka i mąkę wymieszałam krótko mikserem. Podzieliłam na 2 części. Do jednej z nich dodałam przetarte maliny, cukier wanilinowy i 1/3 rozpuszczonej czekolady. Do drugiej dodałam pozostałe 3/4 czekolady, kwaśną śmietanę i ekstrakt waniliowy. </p><p>Na dno piekarnika wstawiłam naczynie żaroodporne , napełnione wodą i nagrzałam dobrze piekarnik (220 stopni)</p><p>Najpierw zapiekałam samą masę malinową na spodzie z ciastek, przez 20 minut . Sernik wyjęłam i delikatnie łyżką układałam białą częśc. W tym czasie piekarnik został nastawiony na 160 stopni. Całośc zapiekałam jeszcze 1 godzinę i 15 minut. </p><p>Po wystudzeniu, powędrował do lodówki na całą noc. Rano zrobiłam wierzch z bitej śmietany i galaretki malinowej</p><p></p><p>[ATTACH=full]40699[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]40700[/ATTACH]</p><p></p><p>Jak widac, moje sitko nie było za dobre, bo częśc pesteczek malinowych jest w masie. Ale muszę przyznac, że nawet mi nie przeszkadzają</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 847133, member: 4258"] Zrobiłam dzisiaj bardzo podobny sernik. Spód jak zwykle u mnie, z ciastek digestive połączonych rozpuszczonym masłem Malin (mrożone) była pełna miseczka. Po rozmrożeniu i przetarciu (razem z sokiem) wyszło mi ok. 1 szklanki. Sera było 850g, białej czekolady 170g, 4 jajka, 2 łyżki mąki, 4 łyżki kwaśnej śmietany 18%, 1/2 szklanki cukru, cukier wanilinowy, ekstrakt waniliowy-1,5 łyżki. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej. Ser, cukier, jajka i mąkę wymieszałam krótko mikserem. Podzieliłam na 2 części. Do jednej z nich dodałam przetarte maliny, cukier wanilinowy i 1/3 rozpuszczonej czekolady. Do drugiej dodałam pozostałe 3/4 czekolady, kwaśną śmietanę i ekstrakt waniliowy. Na dno piekarnika wstawiłam naczynie żaroodporne , napełnione wodą i nagrzałam dobrze piekarnik (220 stopni) Najpierw zapiekałam samą masę malinową na spodzie z ciastek, przez 20 minut . Sernik wyjęłam i delikatnie łyżką układałam białą częśc. W tym czasie piekarnik został nastawiony na 160 stopni. Całośc zapiekałam jeszcze 1 godzinę i 15 minut. Po wystudzeniu, powędrował do lodówki na całą noc. Rano zrobiłam wierzch z bitej śmietany i galaretki malinowej [ATTACH=full]40699[/ATTACH] [ATTACH=full]40700[/ATTACH] Jak widac, moje sitko nie było za dobre, bo częśc pesteczek malinowych jest w masie. Ale muszę przyznac, że nawet mi nie przeszkadzają [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piętrowy sernik z malinami i białą czekoladą
Top
Bottom