Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pikantna pasta paprykowa do chleba, na ciepło i na zimno
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1465064" data-attributes="member: 2721"><p><em>Oczywiście, wcale tego typu przekąsce nie musi towarzyszyć piwo ani żaden inny alkohol, jednak faktem jest, że znakomicie pasuje ona do zimnego piwa. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezach, kiedy chcemy przygotować coś smacznego, nie spędzając jednocześnie całych godzin w kuchni. Dobrze pasuje także do śniadaniowej herbaty. Jest smaczna zarówno na zimno, jak i na ciepło. Poziom ostrości można łatwo dostosować do swojego gustu. Inspiracja: jedna z winiarni na Grinzingu (Austria).</em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]85229[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em>ok. 20 cm kiełbasy</p><p>2-3 łyżki śmietankowego kremowego serka kanapkowego (typu twarożkowego, Frischkäse)</p><p>3-4 łyżki ajvaru <em>(dałam pół na pół, ajvar ostry z łagodnym. Jeśli używacie tylko łagodnego, ostrość można nadać za pomocą chili)</em></p><p>1 nieduża cebula</p><p></p><p>szczypiorek do dekoracji</p><p>chleb (świetnie smakuje zarówno na ciemnym pieczywie, jak i na jasnym.)</p><p></p><p></p><p>Kiełbasę mielemy w malakserze na pastę. Dodajemy serek, ajvar i bardzo drobno posiekaną cebulę. Dokładnie mieszamy. Ew. doprawiamy do smaku solą i/lub chili.</p><p></p><p>Pastę rozsmarowujemy na świeżym pieczywie.</p><p></p><p>Podajemy na zimno lub na ciepło - wówczas podpiekamy kanapki w piekarniku aż do momentu, gdy brzegi pieczywa będą złote. Dekorujemy szczypiorkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1465064, member: 2721"] [I]Oczywiście, wcale tego typu przekąsce nie musi towarzyszyć piwo ani żaden inny alkohol, jednak faktem jest, że znakomicie pasuje ona do zimnego piwa. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezach, kiedy chcemy przygotować coś smacznego, nie spędzając jednocześnie całych godzin w kuchni. Dobrze pasuje także do śniadaniowej herbaty. Jest smaczna zarówno na zimno, jak i na ciepło. Poziom ostrości można łatwo dostosować do swojego gustu. Inspiracja: jedna z winiarni na Grinzingu (Austria). [ATTACH=full]85229[/ATTACH] [/I]ok. 20 cm kiełbasy 2-3 łyżki śmietankowego kremowego serka kanapkowego (typu twarożkowego, Frischkäse) 3-4 łyżki ajvaru [I](dałam pół na pół, ajvar ostry z łagodnym. Jeśli używacie tylko łagodnego, ostrość można nadać za pomocą chili)[/I] 1 nieduża cebula szczypiorek do dekoracji chleb (świetnie smakuje zarówno na ciemnym pieczywie, jak i na jasnym.) Kiełbasę mielemy w malakserze na pastę. Dodajemy serek, ajvar i bardzo drobno posiekaną cebulę. Dokładnie mieszamy. Ew. doprawiamy do smaku solą i/lub chili. Pastę rozsmarowujemy na świeżym pieczywie. Podajemy na zimno lub na ciepło - wówczas podpiekamy kanapki w piekarniku aż do momentu, gdy brzegi pieczywa będą złote. Dekorujemy szczypiorkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pikantna pasta paprykowa do chleba, na ciepło i na zimno
Top
Bottom