Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pikantna pasta rabarbarowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 535291" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Pikantna pasta rabarbarowa</strong></p><p></p><p>Źródło przepisu - &quot;Delicje - wykwintne przetwory&quot; Wyd. Prószyński i S-ka</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>60 dag rabarbaru</p><p>10 dag wiórków kokosowych</p><p>4 cebule ( 30 dag)</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>20 dag cukru</p><p>3/4 szklanki octu winnego</p><p>1 łyżka gorczycy</p><p>1 płaska łyżeczka pieprzu cayenne</p><p>1 łyżeczka soli</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Wiórki moczyć 20 minut w 1 szklance ciepłej przegotowanej wody, aby spęczniały. Następnie odcisnąć je przez czystą ściereczkę, zachowując wodę. Rabarbar oczyścić i pokroić w małe kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki pasty ( oprócz wiórków) wymieszać z wodą po wiórkach i zagotować. Zmnieszyć ogień i dusić pastę około 1 godziny, stale mieszając. Zestawić z ognia, dodać wiórki i wymieszać. Gorącą pastę rozłożyć do czystych słoików, zakręcić, ostudzić i trzymać w chłodnym miejscu. Jeśli pasta jest przeznaczona do długiego przechowywania, słoiki pasteryzować 20 minut w temperaturze 100 stopni C. </p><p>Pastę podawać do zimnych i ciepłych mięs oraz ryb.</p><p>[ATTACH=full]14005[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 535291, member: 1024"] [B]Pikantna pasta rabarbarowa[/B] Źródło przepisu - "Delicje - wykwintne przetwory" Wyd. Prószyński i S-ka [B]Składniki:[/B] 60 dag rabarbaru 10 dag wiórków kokosowych 4 cebule ( 30 dag) 2 ząbki czosnku 20 dag cukru 3/4 szklanki octu winnego 1 łyżka gorczycy 1 płaska łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka soli [B]Wykonanie:[/B] Wiórki moczyć 20 minut w 1 szklance ciepłej przegotowanej wody, aby spęczniały. Następnie odcisnąć je przez czystą ściereczkę, zachowując wodę. Rabarbar oczyścić i pokroić w małe kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki pasty ( oprócz wiórków) wymieszać z wodą po wiórkach i zagotować. Zmnieszyć ogień i dusić pastę około 1 godziny, stale mieszając. Zestawić z ognia, dodać wiórki i wymieszać. Gorącą pastę rozłożyć do czystych słoików, zakręcić, ostudzić i trzymać w chłodnym miejscu. Jeśli pasta jest przeznaczona do długiego przechowywania, słoiki pasteryzować 20 minut w temperaturze 100 stopni C. Pastę podawać do zimnych i ciepłych mięs oraz ryb. [ATTACH=full]14005[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pikantna pasta rabarbarowa
Top
Bottom