Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Pikantna tarta serowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59963" data-attributes="member: 49"><p><strong>Pikantna tarta serowa </strong> </p><p> </p><p>150 g masła </p><p>200 g mąki </p><p>5 jajek </p><p>szczypta soli</p><p>pieprz </p><p>5 łyżek śmietanki</p><p>150 g sera roquefort </p><p>mąka do podsypania </p><p>1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy </p><p></p><p>Mąkę wsypać do miski, dodać miękkie masło, sól i 1 jajko. Posiekać nożem, potem szybko wyrobić rękoma. Rozwałkować lekko podsypując mąka. Formę natłuścić, boki i dno wyłożyć ciastem. Roquefort rozkruszyć. Śmietankę rozmącić z 4 jajkami, dodać ser, przyprawić pieprzem (nie solić),wymieszać. Mieszaninę wylać na ciasto, piec przez 35-40 min wtemp.180°C.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59963, member: 49"] [B]Pikantna tarta serowa [/B] 150 g masła 200 g mąki 5 jajek szczypta soli pieprz 5 łyżek śmietanki 150 g sera roquefort mąka do podsypania 1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy Mąkę wsypać do miski, dodać miękkie masło, sól i 1 jajko. Posiekać nożem, potem szybko wyrobić rękoma. Rozwałkować lekko podsypując mąka. Formę natłuścić, boki i dno wyłożyć ciastem. Roquefort rozkruszyć. Śmietankę rozmącić z 4 jajkami, dodać ser, przyprawić pieprzem (nie solić),wymieszać. Mieszaninę wylać na ciasto, piec przez 35-40 min wtemp.180°C. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Pikantna tarta serowa
Top
Bottom