Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pikantna wątróbka po tajsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 939102" data-attributes="member: 344"><p>z <a href="http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=127074&rom=MP" target="_blank">Wok & Oriental</a> Parragona</p><p></p><p>Przystawka na 4 os. </p><p></p><p>350 g wątróbki kurzecej</p><p>1 czerwone chilli</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżeczka świeżo startego imbiru</p><p>450 g pak- choi</p><p>2 łyżki oleju</p><p>2 łyżki ketchupu</p><p>3 łyżki sherry</p><p>3 łyżki sosu sojowego</p><p>1 łyżeczka skrobi kukurydzianej</p><p></p><p></p><p>Wątróbkę oczyścić i pokroić w paski. Papryczkę chilli i czosnek posiekać. Kapustę pokroić w paski. Wymieszać dokładnie ketchup, sherry, sos sojowy i skrobię. Wątróbkę przesmażyć krótko na oleju. Dodać chilli, czosnek i imbir, wymieszać i smażyć jeszcze 2 min. Wrzucić kapustę i dodać ketchupowy miks. Smażyć jeszcze chwilę, aż sos się zagęści i nieco zredukuje.</p><p></p><p>Moje uwagi:</p><p>- zamiast pak- choi używam zielonych części kapusty pekińskiej</p><p>- zamiast sherry dodaję 1 łyżki octu jabłkowego/ryżowego i 2 łyżki wody</p><p>- biorę tylko 2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżki wody, bo Czh nie przepada za słonym smakiem</p><p>- różnie modyfikuję ten sos, pilnuje tylko, żeby zgadzała się ilość płynu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 939102, member: 344"] z [URL="http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=127074&rom=MP"]Wok & Oriental[/URL] Parragona Przystawka na 4 os. 350 g wątróbki kurzecej 1 czerwone chilli 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 450 g pak- choi 2 łyżki oleju 2 łyżki ketchupu 3 łyżki sherry 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej Wątróbkę oczyścić i pokroić w paski. Papryczkę chilli i czosnek posiekać. Kapustę pokroić w paski. Wymieszać dokładnie ketchup, sherry, sos sojowy i skrobię. Wątróbkę przesmażyć krótko na oleju. Dodać chilli, czosnek i imbir, wymieszać i smażyć jeszcze 2 min. Wrzucić kapustę i dodać ketchupowy miks. Smażyć jeszcze chwilę, aż sos się zagęści i nieco zredukuje. Moje uwagi: - zamiast pak- choi używam zielonych części kapusty pekińskiej - zamiast sherry dodaję 1 łyżki octu jabłkowego/ryżowego i 2 łyżki wody - biorę tylko 2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżki wody, bo Czh nie przepada za słonym smakiem - różnie modyfikuję ten sos, pilnuje tylko, żeby zgadzała się ilość płynu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pikantna wątróbka po tajsku*
Top
Bottom