Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pikantne klopsiki z orzechami brazylijskimi i nasionami słonecznika
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pysia" data-source="post: 619883" data-attributes="member: 653"><p>Pikantne klopsiki z orzechami brazylijskimi i nasionami słonecznika</p><p></p><p>250 gr orzechów brazylijskich grubo posiekanych</p><p>2x425gr cicierzycy konserwowej (ja sama gotowałam)</p><p>25gr nasion słonecznika</p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki</p><p>1 mała , drobno pokrojona cebula</p><p>2 jajka</p><p>125 gr sojowej bułki tartej ( u mnie zwykła)</p><p>sól, pieprz</p><p>olej</p><p></p><p>Zmielić orzechy i cicierzycę na gładką masę, dodać ziarna słonecznika, cebulę i pietruszkę. Ubić jajko z solą i pieprzem, wymieszać z masą. Uformować kotleciki , obtoczyć w jajku i bułce tartej. Odłożyć na 4 godziny. Posmarować kotlety olejem ( ja spryskałam) , piec w piekarniku w 200C przez 20 minut, obracając w połowie czasu.</p><p>Orzechy brazylijskie to jedno z najlepszych źródeł mikroelementu selenu.</p><p>Przepis pochodzi z książki Łatwa dieta IG.</p><p></p><p>Klopsiki podawałam z ziemniakami i sałatką ogórkowo-paprykową domowej roboty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pysia, post: 619883, member: 653"] Pikantne klopsiki z orzechami brazylijskimi i nasionami słonecznika 250 gr orzechów brazylijskich grubo posiekanych 2x425gr cicierzycy konserwowej (ja sama gotowałam) 25gr nasion słonecznika 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 mała , drobno pokrojona cebula 2 jajka 125 gr sojowej bułki tartej ( u mnie zwykła) sól, pieprz olej Zmielić orzechy i cicierzycę na gładką masę, dodać ziarna słonecznika, cebulę i pietruszkę. Ubić jajko z solą i pieprzem, wymieszać z masą. Uformować kotleciki , obtoczyć w jajku i bułce tartej. Odłożyć na 4 godziny. Posmarować kotlety olejem ( ja spryskałam) , piec w piekarniku w 200C przez 20 minut, obracając w połowie czasu. Orzechy brazylijskie to jedno z najlepszych źródeł mikroelementu selenu. Przepis pochodzi z książki Łatwa dieta IG. Klopsiki podawałam z ziemniakami i sałatką ogórkowo-paprykową domowej roboty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pikantne klopsiki z orzechami brazylijskimi i nasionami słonecznika
Top
Bottom