Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pikantne śledzie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gosia5" data-source="post: 1230131" data-attributes="member: 25185"><p><strong>SKŁADNIKI:</strong></p><p></p><p>8 płatów śledziowych solonych</p><p>2 duże cebule</p><p>1,5 szklanki wody</p><p>0,5 szklanki octu(można dać trochę mniej)</p><p>2 łyżki cukru</p><p>0,5 szklanki oleju</p><p>przyprawa do śledzi pikantna z Galeo</p><p>lub mieszanka : gorczyca, chili, papryka słodka, pieprz czarny, imbir, kminek, cynamon, zile angielskie, goździki drobno zmielone</p><p>2 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p></p><p></p><p>Śledzie wymoczyć, cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Śledzie posypać przyprawą i pokroić na kawałki. Wodę, ocet, cukier koncentrat pomidorowy zagotować, dodać cebulę z olejem i wystudzić. Jeśli chcemy otrzymać mocno pikantne śledzie należy dodać do zalewy łyżkę przyprawy. Po wystudzeniu ułożone w naczyniu śledzie zalać gotową zalewą i odstawić na co najmniej dwa dni.</p><p></p><p></p><p>W smaku przypominają śledzie po kaszubsku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gosia5, post: 1230131, member: 25185"] [B]SKŁADNIKI:[/B] 8 płatów śledziowych solonych 2 duże cebule 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki octu(można dać trochę mniej) 2 łyżki cukru 0,5 szklanki oleju przyprawa do śledzi pikantna z Galeo lub mieszanka : gorczyca, chili, papryka słodka, pieprz czarny, imbir, kminek, cynamon, zile angielskie, goździki drobno zmielone 2 łyżki koncentratu pomidorowego Śledzie wymoczyć, cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Śledzie posypać przyprawą i pokroić na kawałki. Wodę, ocet, cukier koncentrat pomidorowy zagotować, dodać cebulę z olejem i wystudzić. Jeśli chcemy otrzymać mocno pikantne śledzie należy dodać do zalewy łyżkę przyprawy. Po wystudzeniu ułożone w naczyniu śledzie zalać gotową zalewą i odstawić na co najmniej dwa dni. W smaku przypominają śledzie po kaszubsku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pikantne śledzie*
Top
Bottom