Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pikantne spaghetti z sosem z avocado i pomidorów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 27945" data-attributes="member: 62"><p>składniki</p><p>400g makaronu spaghetti</p><p>2 miękkie avocado</p><p>1 papryczka pepperoni lub chilli (ostra)</p><p>1 puszka pomidorów w zalewie (około 500ml)</p><p>1 cebula</p><p>3-4 ząbki czosnku</p><p>40g startego parmezanu</p><p>sól, pieprz</p><p>szczypta cukru</p><p>świeża bazylia</p><p>oregano (może być suszone)</p><p>2-3 łyżki oliwy z oliwek</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Spaghetti ugotować al dente.</p><p>Papryczkę pepperoni pokroić na drobniutkie kawałeczki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić na nią papryczkę i podsmażyć. Następnie pokroić cebulę w kostkę, przełożyć na patelnię i zeszklić uważając by się nie przypaliła.</p><p>Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Dodać do pozostałych smażących się składników i przy pomocy drewnianej łyżki rozgniatać na miazgę. Avocado obrać ze skóry , pokroić w kosteczkę, lekko rozgnieść i dodać do reszty składników. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, a także kilka posiekanych listków bazylii, oraz oregano, a następnie dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Wsypać około połowy parmezanu.</p><p>Na talerzach ułożyć porcję makaronu w formie &#8222;gniazda&#8221;, następnie wyłożyć porcję sosu, posypać pozostałym parmezanem i udekorować świeżą bazylią. </p><p>Smacznego!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 27945, member: 62"] składniki 400g makaronu spaghetti 2 miękkie avocado 1 papryczka pepperoni lub chilli (ostra) 1 puszka pomidorów w zalewie (około 500ml) 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 40g startego parmezanu sól, pieprz szczypta cukru świeża bazylia oregano (może być suszone) 2-3 łyżki oliwy z oliwek sposób przygotowania Spaghetti ugotować al dente. Papryczkę pepperoni pokroić na drobniutkie kawałeczki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić na nią papryczkę i podsmażyć. Następnie pokroić cebulę w kostkę, przełożyć na patelnię i zeszklić uważając by się nie przypaliła. Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Dodać do pozostałych smażących się składników i przy pomocy drewnianej łyżki rozgniatać na miazgę. Avocado obrać ze skóry , pokroić w kosteczkę, lekko rozgnieść i dodać do reszty składników. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, a także kilka posiekanych listków bazylii, oraz oregano, a następnie dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Wsypać około połowy parmezanu. Na talerzach ułożyć porcję makaronu w formie „gniazda”, następnie wyłożyć porcję sosu, posypać pozostałym parmezanem i udekorować świeżą bazylią. Smacznego!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pikantne spaghetti z sosem z avocado i pomidorów
Top
Bottom