Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Pikantny krem z dyni i porów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Lis" data-source="post: 574636" data-attributes="member: 626"><p>Pyszna, pikantna, jesienna zupa. Prażone pestki dyni dodają chrupiącego akcentu, a łyżka jogurtu podkręca smak.</p><p>Na podstawie Kuchni Śródziemnomorskiej.</p><p></p><p>900 g obranej, pokrojonej w kawałki dyni</p><p>2 łyżki stołowe oliwy</p><p>2 pory- tylko białe części, bez liści, pokrojone w pierścionki</p><p>1 zmiażdżony ząbek czosnku</p><p>1 łyżeczka zmielonego kuminu</p><p>1 łyżeczka mielonego suszonego imbiru </p><p>4 szklanki wywaru z kurczaka</p><p>sól, mielony czarny pieprz</p><p></p><p>4 łyżki naturalnego jogurtu (opcjonalnie)</p><p>garść podprazonych na suchej patelni pestek dyni</p><p></p><p>Rozgrzać w rondlu lub na dużej patelni oliwę, wrzucic por i czosnek, smażyć aż zmiękną.</p><p>Dorzucic imbir i kumin i smażyć mieszając przez około minutę.</p><p>Dodać dynie i wywar z kurczaka, doprawić solą i pieprzem. Gotować około 30 min, aż dynia będzie zupełnie miękka. Zmiksować na gładki krem.</p><p>Podawać gorącą, z łyżką jogurtu na wierzchu, posypaną pestkami dyni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lis, post: 574636, member: 626"] Pyszna, pikantna, jesienna zupa. Prażone pestki dyni dodają chrupiącego akcentu, a łyżka jogurtu podkręca smak. Na podstawie Kuchni Śródziemnomorskiej. 900 g obranej, pokrojonej w kawałki dyni 2 łyżki stołowe oliwy 2 pory- tylko białe części, bez liści, pokrojone w pierścionki 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1 łyżeczka zmielonego kuminu 1 łyżeczka mielonego suszonego imbiru 4 szklanki wywaru z kurczaka sól, mielony czarny pieprz 4 łyżki naturalnego jogurtu (opcjonalnie) garść podprazonych na suchej patelni pestek dyni Rozgrzać w rondlu lub na dużej patelni oliwę, wrzucic por i czosnek, smażyć aż zmiękną. Dorzucic imbir i kumin i smażyć mieszając przez około minutę. Dodać dynie i wywar z kurczaka, doprawić solą i pieprzem. Gotować około 30 min, aż dynia będzie zupełnie miękka. Zmiksować na gładki krem. Podawać gorącą, z łyżką jogurtu na wierzchu, posypaną pestkami dyni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Pikantny krem z dyni i porów
Top
Bottom