Pikle dyniowo-kalafiorowe w marynacie musztardowej

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
Marynata z musztardą francuską

~ 5-6 szklanek wody
~ 1 szklanka octu 10%
~ 8-10 łyżek cukru
~ 2 łyżki soli
~ liście laurowe
~ ziele angielskie
~ 200-250 ml musztardy francuskiej

Ziarenka gorczycy z musztardy są mięciutkie, w odróżnieniu od gorczycy suszonej dodawanej do marynat.

Składniki zalewy zagotować, połączyć ze słoiczkiem musztardy.
Kalafiora obgotować na półtwarda i po ostygnięciu (można zahartować zimną wodą) podzielić na różyczki i ułożyć w dużych słoikach na przemian z kostkami dyni. Zalać marynatą i zapasteryzować 25 min. w temp. 170 st. C
Pozostawić w piekarniku do zupełnego ostygnięcia (np. na noc).

Częściowo można dodać do marynaty koncentrat pomidorowy.
 

Załączniki

  • dynia_kalafior_w_zalewie.jpg
    dynia_kalafior_w_zalewie.jpg
    78.2 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy