Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pikle dyniowo-kalafiorowe w marynacie musztardowej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 905665" data-attributes="member: 4167"><p>Marynata z musztardą francuską</p><p></p><p>~ 5-6 szklanek wody</p><p>~ 1 szklanka octu 10%</p><p>~ 8-10 łyżek cukru</p><p>~ 2 łyżki soli</p><p>~ liście laurowe</p><p>~ ziele angielskie</p><p>~ 200-250 ml musztardy francuskiej</p><p></p><p>Ziarenka gorczycy z musztardy są mięciutkie, w odróżnieniu od gorczycy suszonej dodawanej do marynat.</p><p></p><p>Składniki zalewy zagotować, połączyć ze słoiczkiem musztardy.</p><p>Kalafiora obgotować na półtwarda i po ostygnięciu (można zahartować zimną wodą) podzielić na różyczki i ułożyć w dużych słoikach na przemian z kostkami dyni. Zalać marynatą i zapasteryzować 25 min. w temp. 170 st. C</p><p>Pozostawić w piekarniku do zupełnego ostygnięcia (np. na noc).</p><p></p><p>Częściowo można dodać do marynaty koncentrat pomidorowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 905665, member: 4167"] Marynata z musztardą francuską ~ 5-6 szklanek wody ~ 1 szklanka octu 10% ~ 8-10 łyżek cukru ~ 2 łyżki soli ~ liście laurowe ~ ziele angielskie ~ 200-250 ml musztardy francuskiej Ziarenka gorczycy z musztardy są mięciutkie, w odróżnieniu od gorczycy suszonej dodawanej do marynat. Składniki zalewy zagotować, połączyć ze słoiczkiem musztardy. Kalafiora obgotować na półtwarda i po ostygnięciu (można zahartować zimną wodą) podzielić na różyczki i ułożyć w dużych słoikach na przemian z kostkami dyni. Zalać marynatą i zapasteryzować 25 min. w temp. 170 st. C Pozostawić w piekarniku do zupełnego ostygnięcia (np. na noc). Częściowo można dodać do marynaty koncentrat pomidorowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pikle dyniowo-kalafiorowe w marynacie musztardowej
Top
Bottom