- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
Pikle z keczupem
5 szkl wody
1 szkl cukru 3 łyżki soli
6 łyżek keczupu pudliszki (ma być bez konserwantów)
2 łyżeczki musztardy
1 szkl octu
ziele ,listek ,pieprz w ziarenkach
wszystko razem gotować 3 minuty.
Ogórki rozkroić na 4 układać w słoikach ,zalewać zalewą i pasteryzować 5 min.
5 szkl wody
1 szkl cukru 3 łyżki soli
6 łyżek keczupu pudliszki (ma być bez konserwantów)
2 łyżeczki musztardy
1 szkl octu
ziele ,listek ,pieprz w ziarenkach
wszystko razem gotować 3 minuty.
Ogórki rozkroić na 4 układać w słoikach ,zalewać zalewą i pasteryzować 5 min.
Ostatnią edycję dokonał moderator: