Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pikle z pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1029870" data-attributes="member: 592"><p>[ATTACH=full]56980[/ATTACH]</p><p>o to pierwszy przepis jaki zrobiłam z książki ,<a href="http://www.piotrhenschke.ubf.pl/news.php?readmore=8" target="_blank">,W malinowym chruśniaku&quot;</a></p><p><strong>Pikle z pomidorami</strong></p><p></p><p>Pomidory świeże -1kg</p><p>Olej słonecznikowy-10 łyżek(ja dałam 7 ,a chyba 5 byłoby jeszcze lepiej) </p><p>Olej sezamowy- 2łyżecki</p><p>Chili -1/4 łyżeczki</p><p><a href="http://harekrysznamarket.pl/asofetida-100-g/Produkt/10/" target="_blank">Asofetida</a>- 1/4 łyżeczki</p><p>Imbir świezy-1,5 łyżki</p><p>Hot madras curry ( ja dałam inne –Sri Lanka curry)-1 łyżeczka</p><p>Sól-1/ 2 łyżeczki</p><p></p><p>1.Pomidory( u mnie limby) umyj i pokrój w kostkę ok. 1x1cm</p><p>2 Rozłożyć równomiernie na blasze( ja wyłożyłam papierem do pieczenia) i susz w temperaturze 100 stopni C przez 6 godzin</p><p>3 Imbir obierz i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami</p><p>4 Na patelni lub woku rozgrzej olej słonecznikowy , dodaj chili oraz asofetidę i smaż parę sekund ,aż się zmieni kolor na lekko brązowy</p><p>5 Następnie dodaj curry i starty imbir, a po chwali pomidory, olej sezamowy oraz sól. Wszystkie składniki wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę czy dwie </p><p></p><p></p><p>-Połowę zjedliśmy smakując czy dobre ( a dobre ), a połowę zawekowałam w mały słoiczku na jakieś ekstra okazje </p><p>- ja przy okazji nasuszyłam sobie pomidorów do zalania oliwą</p><p>[ATTACH=full]56981[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1029870, member: 592"] [ATTACH=full]56980[/ATTACH] o to pierwszy przepis jaki zrobiłam z książki ,[URL="http://www.piotrhenschke.ubf.pl/news.php?readmore=8"],W malinowym chruśniaku"[/URL] [B]Pikle z pomidorami[/B] Pomidory świeże -1kg Olej słonecznikowy-10 łyżek(ja dałam 7 ,a chyba 5 byłoby jeszcze lepiej) Olej sezamowy- 2łyżecki Chili -1/4 łyżeczki [URL="http://harekrysznamarket.pl/asofetida-100-g/Produkt/10/"]Asofetida[/URL]- 1/4 łyżeczki Imbir świezy-1,5 łyżki Hot madras curry ( ja dałam inne –Sri Lanka curry)-1 łyżeczka Sól-1/ 2 łyżeczki 1.Pomidory( u mnie limby) umyj i pokrój w kostkę ok. 1x1cm 2 Rozłożyć równomiernie na blasze( ja wyłożyłam papierem do pieczenia) i susz w temperaturze 100 stopni C przez 6 godzin 3 Imbir obierz i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami 4 Na patelni lub woku rozgrzej olej słonecznikowy , dodaj chili oraz asofetidę i smaż parę sekund ,aż się zmieni kolor na lekko brązowy 5 Następnie dodaj curry i starty imbir, a po chwali pomidory, olej sezamowy oraz sól. Wszystkie składniki wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę czy dwie -Połowę zjedliśmy smakując czy dobre ( a dobre ), a połowę zawekowałam w mały słoiczku na jakieś ekstra okazje - ja przy okazji nasuszyłam sobie pomidorów do zalania oliwą [ATTACH=full]56981[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pikle z pomidorami
Top
Bottom