Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Piklingi podane na sposób szwedzki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 872396" data-attributes="member: 10341"><p>I znów będę musiała uśmiechnąć się do kogoś (Mała_Mi?), żeby podano mi literkę A z dwiema kropkami u góry. Moja klawiatura jest bardzo uboga, a czasem chcę zamieścić coś oryginalnego. Wracając jednak do tematu, to w miesięczniku Ty i Ja upatrzyłam sobie dzisiejszą kolację, którą chcę podzielić się z Wami. Podaję proporcje na pełną porcję, a ja zrobiłam z 1/3 tej ilości. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p>3 dorodne piklingi</p><p>3 jajka ugotowane na twardo </p><p>1/2 szklanki majonezu</p><p>3 pełne łyżki siekanego koperku</p><p>listki zielonej sałaty do dekoracji</p><p>pęczek czerwonych rzodkiewek</p><p></p><p>Piklingi obieramy ze skórki i ości i ostrożnie dzielimy na filety. Układamy je na półmisku, pokrywamy talarkami jaj na twardo, polewamy majonezem i suto oprószamy posiekanym koprem. Półmisek ozdabiamy zieloną sałatą i rzodkiewkami (część możemy naciąć w różyczki). Osobno podajemy jeszcze ciepłe tosty jasne lub ciemne oraz masło.</p><p>Znakomita, pożywna i łatwa do przyrządzenia kolacja na letni dzień. Możemy ten sposób podania piklinga potraktować też jako przystawkę, na przykład podczas podejmowania gości.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 872396, member: 10341"] I znów będę musiała uśmiechnąć się do kogoś (Mała_Mi?), żeby podano mi literkę A z dwiema kropkami u góry. Moja klawiatura jest bardzo uboga, a czasem chcę zamieścić coś oryginalnego. Wracając jednak do tematu, to w miesięczniku Ty i Ja upatrzyłam sobie dzisiejszą kolację, którą chcę podzielić się z Wami. Podaję proporcje na pełną porcję, a ja zrobiłam z 1/3 tej ilości. [B]Składniki[/B] 3 dorodne piklingi 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 szklanki majonezu 3 pełne łyżki siekanego koperku listki zielonej sałaty do dekoracji pęczek czerwonych rzodkiewek Piklingi obieramy ze skórki i ości i ostrożnie dzielimy na filety. Układamy je na półmisku, pokrywamy talarkami jaj na twardo, polewamy majonezem i suto oprószamy posiekanym koprem. Półmisek ozdabiamy zieloną sałatą i rzodkiewkami (część możemy naciąć w różyczki). Osobno podajemy jeszcze ciepłe tosty jasne lub ciemne oraz masło. Znakomita, pożywna i łatwa do przyrządzenia kolacja na letni dzień. Możemy ten sposób podania piklinga potraktować też jako przystawkę, na przykład podczas podejmowania gości. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Piklingi podane na sposób szwedzki*
Top
Bottom