Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pilaw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 5859" data-attributes="member: 67"><p>Pilaw perski</p><p>25 dkg ryzu, 0,5 litra rosolu lub wody , 25 dkg baraniny lub jagnieciny, ok. pol szklanki oliwy lub 10 dkg masla, 2 cebule drobno pokrajane, duzy pomidor, 5 dkg rodzynkow, lyzeczka cukru, pol lyzeczki lisci szalwii, nac pietruszki szczypta galki muszkat. , sol, pieprz.</p><p>1. mieso pkroic na cienkie paski i smazyc na tluszczu.</p><p>2.po usmazeniu wyjac lyzka cedzakowa i trzymac w cieple </p><p>3.na tym tluszczu przesmazyc cebule, dodac ryz i prazyc kilka minut mieszajac, az ryz sie stanie szklisty</p><p>4. zalac wszystko rosolem, dodac rodzynki, obrany i pokrojony pmidor, dodac przyprawy.</p><p>5. gotowac ma malym ogniu na plytce, az ryz wchlonie wode i bedzie miekki.</p><p>6.polozyc na wierzchu ryzu usmazone mieso, posypac szalwia oraz natka i wlozyc do srednio goracego piekarnika na 20 minut.</p><p></p><p>Taki pilaf mozna tez zrobic z miesa kurczakowego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 5859, member: 67"] Pilaw perski 25 dkg ryzu, 0,5 litra rosolu lub wody , 25 dkg baraniny lub jagnieciny, ok. pol szklanki oliwy lub 10 dkg masla, 2 cebule drobno pokrajane, duzy pomidor, 5 dkg rodzynkow, lyzeczka cukru, pol lyzeczki lisci szalwii, nac pietruszki szczypta galki muszkat. , sol, pieprz. 1. mieso pkroic na cienkie paski i smazyc na tluszczu. 2.po usmazeniu wyjac lyzka cedzakowa i trzymac w cieple 3.na tym tluszczu przesmazyc cebule, dodac ryz i prazyc kilka minut mieszajac, az ryz sie stanie szklisty 4. zalac wszystko rosolem, dodac rodzynki, obrany i pokrojony pmidor, dodac przyprawy. 5. gotowac ma malym ogniu na plytce, az ryz wchlonie wode i bedzie miekki. 6.polozyc na wierzchu ryzu usmazone mieso, posypac szalwia oraz natka i wlozyc do srednio goracego piekarnika na 20 minut. Taki pilaf mozna tez zrobic z miesa kurczakowego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pilaw
Top
Bottom