Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pilaw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 109954" data-attributes="member: 74"><p><strong>Pilaw</strong></p><p></p><p>1/2 kg mięsa (najlepiej baranina, może być karkówka wieprzowa) pokrojonego w kostkę</p><p>1/2 kg marchwi</p><p>1 szklanka ryżu</p><p>2 średnie cebule</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1/2 szklanki oleju</p><p>2 szklanki wody</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1 łyżeczka czubata pieprzu ziołowego</p><p>1 łyżeczka czubata vegety</p><p>1 łyżeczka czubata papryki słodkiej</p><p>1/2 łyżeczki chili</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Do rondla z grubym spodem wlać olej i mocno podgrzać, wrzucić marchew pokrojoną w kostkę, cebulę pokrojoną w plasterki i mięso. Dusić przez 15 minut na małym ogniu, aż mięso zbieleje (nie mieszać). Na mięso wyłożyć (uprzednio namoczony na 20 minut w zimnej wodzie i odcedzony) ryż, w ryż wklepać łyżeczką posiekany czosnek, dodać resztę przypraw, po brzegach polać wodą, na średnim ogniu dusić około 25 min pod przykryciem, następnie gdy ryż jest już miękki wymieszać. Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 109954, member: 74"] [B]Pilaw[/B] 1/2 kg mięsa (najlepiej baranina, może być karkówka wieprzowa) pokrojonego w kostkę 1/2 kg marchwi 1 szklanka ryżu 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki oleju 2 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czubata pieprzu ziołowego 1 łyżeczka czubata vegety 1 łyżeczka czubata papryki słodkiej 1/2 łyżeczki chili sposób przygotowania Do rondla z grubym spodem wlać olej i mocno podgrzać, wrzucić marchew pokrojoną w kostkę, cebulę pokrojoną w plasterki i mięso. Dusić przez 15 minut na małym ogniu, aż mięso zbieleje (nie mieszać). Na mięso wyłożyć (uprzednio namoczony na 20 minut w zimnej wodzie i odcedzony) ryż, w ryż wklepać łyżeczką posiekany czosnek, dodać resztę przypraw, po brzegach polać wodą, na średnim ogniu dusić około 25 min pod przykryciem, następnie gdy ryż jest już miękki wymieszać. Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pilaw
Top
Bottom