Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Piróg biłgorajski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1367040" data-attributes="member: 5092"><p>A tak naprawdę, to ile gospodyń, tyle przepisów. Mnie smakuje najbardziej nasz rodzinny przepis, czyli ugotowane ziemniaki, stłuczone, na to sól, kasza, masło. Przykryć i czekać aż się kasza rozpraży. Potem dodać śmietanę i co tam kto chce, ja lubię z miętą ale jestem w tym lubieniu odosobniona. Zadnych skórek! z niczego, drożdżowe, nie drożdżowe, odpada. Upiec w prostokatnej formie. </p><p>A u koleżanki w domu właśnie ze skwarkami i dużo pieprzu no i do tej pory nie rozstrzygnięty dylemat, czyj piróg lepszy. </p><p>Aha! Koniecznie ale to koniecznie wyłącznie kaszza jasna, w żadnym razie nie ta palona. To już wszędzie tak samo, nie spotkałam piroga z palonej kaszy. W ogóle w tamtych stronach raczej używa się takiej jasnej kaszy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1367040, member: 5092"] A tak naprawdę, to ile gospodyń, tyle przepisów. Mnie smakuje najbardziej nasz rodzinny przepis, czyli ugotowane ziemniaki, stłuczone, na to sól, kasza, masło. Przykryć i czekać aż się kasza rozpraży. Potem dodać śmietanę i co tam kto chce, ja lubię z miętą ale jestem w tym lubieniu odosobniona. Zadnych skórek! z niczego, drożdżowe, nie drożdżowe, odpada. Upiec w prostokatnej formie. A u koleżanki w domu właśnie ze skwarkami i dużo pieprzu no i do tej pory nie rozstrzygnięty dylemat, czyj piróg lepszy. Aha! Koniecznie ale to koniecznie wyłącznie kaszza jasna, w żadnym razie nie ta palona. To już wszędzie tak samo, nie spotkałam piroga z palonej kaszy. W ogóle w tamtych stronach raczej używa się takiej jasnej kaszy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Piróg biłgorajski*
Top
Bottom