Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pischinger
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 48032" data-attributes="member: 62"><p><strong>Pischinger</strong></p><p>Pyszny, prosty torcik waflowy, który przypadnie do gustu wszystkim. Polecam!!!</p><p></p><p>składniki</p><p>1 paczka kruchych wafli (andrutów) najlepiej okrągłych</p><p>3 kopiaste łyżki kakao</p><p>25 dag cukru pudru</p><p>cukier wanilinowy</p><p>1 kostka masła</p><p>1 kieliszek rumu</p><p>2 jajka</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Kakao należy zalać odrobiną gorącej wody i dokładnie wymieszać na gęstą masę. Pozostawić na około 10 minut. Masło utrzeć w misce z cukrem pudrem i paczka cukru wanilinowego. Po chwili dodać namoczone wcześniej kakao, kieliszek rumu oraz całe 2 jajka. Wszystko razem ucierać na gładki krem. W trakcie ucierania, krem poprzez napowietrzanie powinien podwoić swoją objętość.</p><p>Wafle smarować przy pomocy kuchennej łopatki i układać jeden na drugi. Ostatniego wafla nie smarujemy. Wstawić do lodówki na około godzinę dwie, żeby dobrze się schłodził. Gdy dysponujemy waflami okrągłymi, torcik kroimy w trójkąty, gdy zaś prostokątne, w dużą kostkę. Smacznego!!!</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Zamiast kakao można również użyć gorzkiej czekolady, wówczas należy stopić ją w garnuszku dodając około 50-100 ml mleka i cały czas mieszając.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 48032, member: 62"] [B]Pischinger[/B] Pyszny, prosty torcik waflowy, który przypadnie do gustu wszystkim. Polecam!!! składniki 1 paczka kruchych wafli (andrutów) najlepiej okrągłych 3 kopiaste łyżki kakao 25 dag cukru pudru cukier wanilinowy 1 kostka masła 1 kieliszek rumu 2 jajka sposób przygotowania Kakao należy zalać odrobiną gorącej wody i dokładnie wymieszać na gęstą masę. Pozostawić na około 10 minut. Masło utrzeć w misce z cukrem pudrem i paczka cukru wanilinowego. Po chwili dodać namoczone wcześniej kakao, kieliszek rumu oraz całe 2 jajka. Wszystko razem ucierać na gładki krem. W trakcie ucierania, krem poprzez napowietrzanie powinien podwoić swoją objętość. Wafle smarować przy pomocy kuchennej łopatki i układać jeden na drugi. Ostatniego wafla nie smarujemy. Wstawić do lodówki na około godzinę dwie, żeby dobrze się schłodził. Gdy dysponujemy waflami okrągłymi, torcik kroimy w trójkąty, gdy zaś prostokątne, w dużą kostkę. Smacznego!!! dodatkowe informacje Zamiast kakao można również użyć gorzkiej czekolady, wówczas należy stopić ją w garnuszku dodając około 50-100 ml mleka i cały czas mieszając. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pischinger
Top
Bottom