Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Pissaladiere (focaccia prowansalska)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ankafaka" data-source="post: 1089617" data-attributes="member: 8650"><p>Przygotowałam Pissaladiere z okazji II Tygodnia Kuchni Francuskiej.</p><p>Smakowało nam, ale musiałam nieco zmienić proporcje składników na ciasto, bo z tych zgodnych z przepisem nijak mi się nie chciało zagnieść (dodałam ok. 100ml wody i 4-5 łyżek oliwy). Surowe ciasto było bardzo zbite i twarde, trochę się bałam jak wyjdzie. Na szczęście, po wyrośnięciu u upieczeniu okazało się, że jest w porządku - krócej pieczone było miękkie, a dłużej podpieczone fajnie chrupało.</p><p>W całości:</p><p>[ATTACH=full]60992[/ATTACH]</p><p>I w kawałku:</p><p>[ATTACH=full]60993[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ankafaka, post: 1089617, member: 8650"] Przygotowałam Pissaladiere z okazji II Tygodnia Kuchni Francuskiej. Smakowało nam, ale musiałam nieco zmienić proporcje składników na ciasto, bo z tych zgodnych z przepisem nijak mi się nie chciało zagnieść (dodałam ok. 100ml wody i 4-5 łyżek oliwy). Surowe ciasto było bardzo zbite i twarde, trochę się bałam jak wyjdzie. Na szczęście, po wyrośnięciu u upieczeniu okazało się, że jest w porządku - krócej pieczone było miękkie, a dłużej podpieczone fajnie chrupało. W całości: [ATTACH=full]60992[/ATTACH] I w kawałku: [ATTACH=full]60993[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Pissaladiere (focaccia prowansalska)
Top
Bottom