Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pita z kotletami pieczarkowo- fasolowymi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 259940" data-attributes="member: 778"><p><strong>Pita z kotletami pieczarkowo- fasolowymi</strong></p><p></p><p></p><p><em>Na 4 porcje:</em></p><p></p><p>4 pity</p><p>4 pieczarki</p><p>1 szklanka ugotowanej białej fasoli</p><p>3 łyzki mąki</p><p>4 łyżki tartej bułki</p><p>1 łyżeczka majeranku</p><p>1 łyżeczka cząbru</p><p>1 /4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu</p><p>1/ 2 łyżeczka soli</p><p>olej do smażenia kotletów</p><p></p><p>Pieczarki utarte na tarce o dużych oczkach smażymy na 4 łyżkach oleju z przyprawami, aż puszczą sok. Przekładamy do miseczki i łączymy z fasolą ugniecioną widelcem. Do przestygniętej masy dodajemy mąkę, mieszamy, formujemy płaskie, okrągłe kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Pity podpiekamy w piekarniku, a potem odcinamy mały kawałek brzegu placka i rozchylamy pitę tak, aby móc posmarować jedną część sosem pesto, a drugą jogurtowym. Nastepnie wkładamy do środka usmażony kotlet.</p><p></p><p><em>Pesto z orzeszków pinii i bazylii</em></p><p></p><p>2 szklanki świeżych listków bazylii</p><p>garść orzeszków pinii (można zastąpić pestkami słonecznika lub płatkami migdałowymi)</p><p>sól do smaku</p><p>można dodać kilka łyżek utartego parmezanu</p><p></p><p></p><p>Wszystkie składniki razem miksujemy</p><p></p><p><em>Sos jogurtowy</em></p><p></p><p>1 /2 szklanki jogurtu naturalnego</p><p>1 /4 łyżeczki tymianku</p><p>1 /4 łyżeczki soli</p><p>1 szczypta curry</p><p>3 łyżki oliwy z oliwek</p><p></p><p>Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 259940, member: 778"] [B]Pita z kotletami pieczarkowo- fasolowymi[/B] [I]Na 4 porcje:[/I] 4 pity 4 pieczarki 1 szklanka ugotowanej białej fasoli 3 łyzki mąki 4 łyżki tartej bułki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka cząbru 1 /4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu 1/ 2 łyżeczka soli olej do smażenia kotletów Pieczarki utarte na tarce o dużych oczkach smażymy na 4 łyżkach oleju z przyprawami, aż puszczą sok. Przekładamy do miseczki i łączymy z fasolą ugniecioną widelcem. Do przestygniętej masy dodajemy mąkę, mieszamy, formujemy płaskie, okrągłe kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Pity podpiekamy w piekarniku, a potem odcinamy mały kawałek brzegu placka i rozchylamy pitę tak, aby móc posmarować jedną część sosem pesto, a drugą jogurtowym. Nastepnie wkładamy do środka usmażony kotlet. [I]Pesto z orzeszków pinii i bazylii[/I] 2 szklanki świeżych listków bazylii garść orzeszków pinii (można zastąpić pestkami słonecznika lub płatkami migdałowymi) sól do smaku można dodać kilka łyżek utartego parmezanu Wszystkie składniki razem miksujemy [I]Sos jogurtowy[/I] 1 /2 szklanki jogurtu naturalnego 1 /4 łyżeczki tymianku 1 /4 łyżeczki soli 1 szczypta curry 3 łyżki oliwy z oliwek Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pita z kotletami pieczarkowo- fasolowymi
Top
Bottom