Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pita ze szpinakiem, pieczarkami i serem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1447139" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">Idealna na śniadanie lub kolację - sycący, zdrowy i smaczny posiłek. Szpinak mozńa udusić wcześniej i odgrzać przed samym podaniem. W ten sposób przygotowane nadzienie szpinakowe mozńa również ułożyc na tostach lub bagietkach i zapiec, posypane serem. Inspiracja: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=PiBpMwPsFBo" target="_blank">Harpal Singh Sokhi</a>.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]83759[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">4 chlebki typu pita</span></p><p><span style="font-size: 26px">250 g mrożonego szpinaku</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 cebula</span></p><p><span style="font-size: 26px">6 dużych pieczarek</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 ząbki czosnku</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki jogurtu naturalnego</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól i czarny pieprz do smaku</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">starty żółty ser - po ok. 1-2 łyżki na 1 pitę</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Pieczarki pokroić w kostkę, obsmażyć na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną, posiekaną w kostkę cebulą. Dodać posiekany czosnek, wymieszać, całość odsunać na bok patelni. Na patelnię włożyć zamrożony szpinak. Poczekać, aż się rozmrozi i wymieszać z pieczarkami. Zdjąć patelnię z ognia. Następnie dodać jogurt naturalny i mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec doprawiamy pieprzem i solą i dokładnie mieszamy.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Pity lekko podgrzewamy, aż da się w nich otworzyć kieszonkę. Powstałą kieszonkę napełniamy masą szpinkową oraz tartym żółtym serem i podpiekamy, aż pita będzie rumiana.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1447139, member: 2721"] [SIZE=10]Idealna na śniadanie lub kolację - sycący, zdrowy i smaczny posiłek. Szpinak mozńa udusić wcześniej i odgrzać przed samym podaniem. W ten sposób przygotowane nadzienie szpinakowe mozńa również ułożyc na tostach lub bagietkach i zapiec, posypane serem. Inspiracja: [URL="http://www.youtube.com/watch?v=PiBpMwPsFBo"]Harpal Singh Sokhi[/URL]. [/SIZE][SIZE=10][ATTACH=full]83759[/ATTACH] 4 chlebki typu pita[/SIZE] [SIZE=10]250 g mrożonego szpinaku[/SIZE] [SIZE=10]1 cebula[/SIZE] [SIZE=10]6 dużych pieczarek[/SIZE] [SIZE=10]2 ząbki czosnku[/SIZE] [SIZE=10]2 łyżki jogurtu naturalnego[/SIZE] [SIZE=10]sól i czarny pieprz do smaku[/SIZE] [SIZE=10]starty żółty ser - po ok. 1-2 łyżki na 1 pitę[/SIZE] [SIZE=10]Pieczarki pokroić w kostkę, obsmażyć na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną, posiekaną w kostkę cebulą. Dodać posiekany czosnek, wymieszać, całość odsunać na bok patelni. Na patelnię włożyć zamrożony szpinak. Poczekać, aż się rozmrozi i wymieszać z pieczarkami. Zdjąć patelnię z ognia. Następnie dodać jogurt naturalny i mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec doprawiamy pieprzem i solą i dokładnie mieszamy.[/SIZE] [SIZE=10]Pity lekko podgrzewamy, aż da się w nich otworzyć kieszonkę. Powstałą kieszonkę napełniamy masą szpinkową oraz tartym żółtym serem i podpiekamy, aż pita będzie rumiana.[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pita ze szpinakiem, pieczarkami i serem*
Top
Bottom