- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Pizza na cieście francuskim
2 kawałki mrożonego ciasta francuskiego
2 kiełbasy np śląskie
2 łyżki szczypiorku
2 pomidory
150 g topionego łagodnego serka
1. Najlepiej jeśli posiadamy fabrycznie już zrobiony kawałek ciasta francuskiego o wymiarach 15 x 7 cm.
2. Ciasto smarujemy na całej powierzchni serkiem topionym. Następnie obkładamy wcześniej pokrojoną w plasterki kiełbasą. Pozostaje nam tylko jeszcze pokroić szczypiorek i pomidory, które kładziemy na liełbasie. Pomidory starajmy się dodawać bez pestek.
3 Pieczemy w piekarniku w temp.ok 180 stopni przez 12 do 15 minut
2 kawałki mrożonego ciasta francuskiego
2 kiełbasy np śląskie
2 łyżki szczypiorku
2 pomidory
150 g topionego łagodnego serka
1. Najlepiej jeśli posiadamy fabrycznie już zrobiony kawałek ciasta francuskiego o wymiarach 15 x 7 cm.
2. Ciasto smarujemy na całej powierzchni serkiem topionym. Następnie obkładamy wcześniej pokrojoną w plasterki kiełbasą. Pozostaje nam tylko jeszcze pokroić szczypiorek i pomidory, które kładziemy na liełbasie. Pomidory starajmy się dodawać bez pestek.
3 Pieczemy w piekarniku w temp.ok 180 stopni przez 12 do 15 minut




Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: