- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Pizza Savoy – Z surowym tuńczykiem i wasabi.
1. Ciasto na pizzę u dużą ilością mąki kukurydzianej ( zamiast np. 250 g mąki pszenne – 100g mąki pszennej i 150g mąki kukurydzianej.)
2. Sos to mieszanka majonezu, sosu pomidorowego i dash.
3. Tunczyka kroimy w cienkie plastry. Skrapiamy octem ryżowym, sosem sojowym, imbirem i delikatnie wasabi.
4. Pizzę smarujemy sosem , kładziemy jakieś azjatyckie warzywa, punktowo dodajemy wasabi. Przyprawiamy solą i pieprzem.
5. Pieczemy i albo podczas ostatniej minuty dodajemy na środek tuńczyka, albo go kładziemy po upieczeniu pizzy - surowy.

1. Ciasto na pizzę u dużą ilością mąki kukurydzianej ( zamiast np. 250 g mąki pszenne – 100g mąki pszennej i 150g mąki kukurydzianej.)
2. Sos to mieszanka majonezu, sosu pomidorowego i dash.
3. Tunczyka kroimy w cienkie plastry. Skrapiamy octem ryżowym, sosem sojowym, imbirem i delikatnie wasabi.
4. Pizzę smarujemy sosem , kładziemy jakieś azjatyckie warzywa, punktowo dodajemy wasabi. Przyprawiamy solą i pieprzem.
5. Pieczemy i albo podczas ostatniej minuty dodajemy na środek tuńczyka, albo go kładziemy po upieczeniu pizzy - surowy.