Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Pizza z maki razowej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Roman" data-source="post: 1354280" data-attributes="member: 19560"><p>Witam!</p><p>Chcialam sie podzielic przepisem na pizze z maki razowej, ktora jest bardzo smaczna.</p><p></p><p>400g maki razowej</p><p>200g zimnej wody</p><p>200g zimnego mleka</p><p>8g miodu</p><p>8g soli</p><p>8g oliwy z oliwek</p><p>1/8 lyzeczki drozdzy instant </p><p></p><p>Wieczorem wymieszac wszystkie skladniki razem odstawic w chlodne miejsce (nie lodowka),</p><p>po godzinie zamieszac energicznie i odstawic do rana.</p><p>Rano znowu zamieszac i powtarzac to co 3-4 godziny do czasu kiedy bedziemy gotowi piec pizze.</p><p>Ciasto badzie troche rzadkie ale dlatego bedzie lekkie nie ubite. Kiedy bedziemy formowac pizze </p><p>nalezy podsypac ciasto maka ale tylko na tyle zeby nie przyklejalo sie do stolnicy.</p><p>Piec w bardzo nagrzanym piekarniku 250 C.</p><p>Teraz podziele sie moim sposobem pieczenia ktory uzywam kiedy pieke chleb czy pizze.</p><p>I dla tych osob ktore nie maja kamienia do pieczenia i mysla ze bez niego nie mozna upiec dobrej pizzy.</p><p></p><p>Zaprzestalam uzywac kamienia do pieczenia; dlugo trzeba go nagrzewac i zuzywa sie duzo pradu.</p><p>Wszystkie moje chleby i pizze pieke na pokrywie duzego zeliwnego garnka lub odwroconej dnem do </p><p>gory blasze do pieczenia. Prosze mi wierzyc efekt ten sam.</p><p></p><p>Jesli zostanie nam ciasta mozemy zrobic bajgle, nie trzeba ich gotowac tylko upiec. Poniewaz ciasto fermentuje </p><p>dosyc dlugo jest bardzo dobre w smaku.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]77539[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]77540[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Roman, post: 1354280, member: 19560"] Witam! Chcialam sie podzielic przepisem na pizze z maki razowej, ktora jest bardzo smaczna. 400g maki razowej 200g zimnej wody 200g zimnego mleka 8g miodu 8g soli 8g oliwy z oliwek 1/8 lyzeczki drozdzy instant Wieczorem wymieszac wszystkie skladniki razem odstawic w chlodne miejsce (nie lodowka), po godzinie zamieszac energicznie i odstawic do rana. Rano znowu zamieszac i powtarzac to co 3-4 godziny do czasu kiedy bedziemy gotowi piec pizze. Ciasto badzie troche rzadkie ale dlatego bedzie lekkie nie ubite. Kiedy bedziemy formowac pizze nalezy podsypac ciasto maka ale tylko na tyle zeby nie przyklejalo sie do stolnicy. Piec w bardzo nagrzanym piekarniku 250 C. Teraz podziele sie moim sposobem pieczenia ktory uzywam kiedy pieke chleb czy pizze. I dla tych osob ktore nie maja kamienia do pieczenia i mysla ze bez niego nie mozna upiec dobrej pizzy. Zaprzestalam uzywac kamienia do pieczenia; dlugo trzeba go nagrzewac i zuzywa sie duzo pradu. Wszystkie moje chleby i pizze pieke na pokrywie duzego zeliwnego garnka lub odwroconej dnem do gory blasze do pieczenia. Prosze mi wierzyc efekt ten sam. Jesli zostanie nam ciasta mozemy zrobic bajgle, nie trzeba ich gotowac tylko upiec. Poniewaz ciasto fermentuje dosyc dlugo jest bardzo dobre w smaku. [ATTACH=full]77539[/ATTACH] [ATTACH=full]77540[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Pizza z maki razowej
Top
Bottom