Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
“Pizza” z patelni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ankafaka" data-source="post: 1738771" data-attributes="member: 8650"><p>Korzystałam z przepisu ze strony kotlet.tv (<a href="https://kotlet.tv/pizza-z-patelni/" target="_blank">LINK</a>).</p><p>Zrobiłam z połowy porcji i takie proporcje tu wpisuję. Wyszły mi dwie małe pizzerinki. Taka porcja dla dwóch osób na kolację lub dla jednej głodnej, na moje oko.</p><p></p><p>Ciasto:</p><ul> <li data-xf-list-type="ul">150 g mąki pszennej</li> <li data-xf-list-type="ul">100 ml wody</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki oliwy</li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</li> <li data-xf-list-type="ul">sól do smaku</li> </ul><p>Dodatki: w zasadzie dowolne (ja smarowałam koncentratem pomidorowym, na to ser mozarella, pomidor w plastrach, cebula, oliwki. Myślę że salami lub inna wędlina by dobrze pasowało. </p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Składniki na ciasto wymieszać i krótko wyrobić w misce (ja to robiłam łyżką). Podzielić na dwie części. Rozwałkować podsypując mąką. Wielkość placków dostosować do wielkości patelni na której będziemy smażyć. Jak na dużej, to może być po prostu jeden większy placek. Ciasto przełożyć na zimną patelnię wysmarowaną oliwą i podsmażyć aż będzie zrumienione, przewrócić na drugą stronę. Posmarować sosem pomidorowym/koncentratem, nałożyć dodatki, przykryć pokrywką i na małym ogniu jeszcze chwilę smażyć aż ser się roztopi a spód będzie zrumieniony. Podawać gorące. </p><p>Mam w planie też wypróbować, jak będzie smakowało odgrzane w airfryerze.</p><p></p><p>[ATTACH=full]111995[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ankafaka, post: 1738771, member: 8650"] Korzystałam z przepisu ze strony kotlet.tv ([URL='https://kotlet.tv/pizza-z-patelni/']LINK[/URL]). Zrobiłam z połowy porcji i takie proporcje tu wpisuję. Wyszły mi dwie małe pizzerinki. Taka porcja dla dwóch osób na kolację lub dla jednej głodnej, na moje oko. Ciasto: [LIST] [*]150 g mąki pszennej [*]100 ml wody [*]2 łyżki oliwy [*]1/2 łyżeczki proszku do pieczenia [*]sól do smaku [/LIST] Dodatki: w zasadzie dowolne (ja smarowałam koncentratem pomidorowym, na to ser mozarella, pomidor w plastrach, cebula, oliwki. Myślę że salami lub inna wędlina by dobrze pasowało. Wykonanie: Składniki na ciasto wymieszać i krótko wyrobić w misce (ja to robiłam łyżką). Podzielić na dwie części. Rozwałkować podsypując mąką. Wielkość placków dostosować do wielkości patelni na której będziemy smażyć. Jak na dużej, to może być po prostu jeden większy placek. Ciasto przełożyć na zimną patelnię wysmarowaną oliwą i podsmażyć aż będzie zrumienione, przewrócić na drugą stronę. Posmarować sosem pomidorowym/koncentratem, nałożyć dodatki, przykryć pokrywką i na małym ogniu jeszcze chwilę smażyć aż ser się roztopi a spód będzie zrumieniony. Podawać gorące. Mam w planie też wypróbować, jak będzie smakowało odgrzane w airfryerze. [ATTACH type="full"]111995[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
“Pizza” z patelni
Bottom