Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Pizza ze szpinakiem, szynką i pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1660594" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="font-size: 26px">Pizza ze szpinakiem, szynką i pomidorami</span></strong></span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]99166[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">200ml wody</span></p><p><span style="font-size: 26px">400g mąki (typ 550)</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki oliwy</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka mąki kukurydzianej</span></p><p><span style="font-size: 26px">42 g drożdży</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka miodu</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 1/4 łyżeczki soli</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Sos pomidorowy</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">2 pomidory, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone na plasterki</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżeczki suszonego oregano</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól i świeżo zmielony pieprz</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 szczypty szpinaku (około 50 g)</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżeczki oliwy extra virgine</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 nieduża cebula posiekana</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 kulki białej mozzarelli, pokrojone na cienkie plasterki</span></p><p><span style="font-size: 26px">150 g cienko pokrojonej szynki</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1. Ciasto zagniatamy i odstawiamy na 1,5 godziny.</span></p><p><span style="font-size: 26px">2. Dzielimy na cztery części. Z każdej formujemy okrąg.</span></p><p><span style="font-size: 26px">3. Smarujemy sosem pomidorowym, następnie układamy pomidory, cebulę, szpinak, szynkę. Przykrywamy paseczkami mozzarelli. Posypujemy przyprawami.</span></p><p><span style="font-size: 26px">4. Pieczemy w najwyższej temperaturze przez 5 minut.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Ps. Jeżeli pieczemy na grillu to używamy kamień do pizzy. Aby uzyskać temp 350 stopni na rozgrzany brykiet dodajemy 2-3 szczapy suchego drewna, tak by powstał żywy ogień. Pieczemy wtedy 3 minuty. Oczywiście grill zakryty pokrywką. Co do tego zakrycia to tak nie za bardzo, bo jak zakryjemy szczelnie to ogień zgaśnie. Więc musi być trochę szczeliny.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1660594, member: 140"] [FONT=Comic Sans MS][B][SIZE=14]Pizza ze szpinakiem, szynką i pomidorami[/SIZE][/B][/FONT][B][SIZE=14][/size][/B][SIZE=14] [ATTACH=full]99166[/ATTACH] 200ml wody 400g mąki (typ 550) 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kukurydzianej 42 g drożdży 1 łyżka miodu 1 1/4 łyżeczki soli Sos pomidorowy 2 pomidory, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone na plasterki 4 łyżeczki suszonego oregano sól i świeżo zmielony pieprz 4 szczypty szpinaku (około 50 g) 4 łyżeczki oliwy extra virgine 1 nieduża cebula posiekana 2 kulki białej mozzarelli, pokrojone na cienkie plasterki 150 g cienko pokrojonej szynki 1. Ciasto zagniatamy i odstawiamy na 1,5 godziny. 2. Dzielimy na cztery części. Z każdej formujemy okrąg. 3. Smarujemy sosem pomidorowym, następnie układamy pomidory, cebulę, szpinak, szynkę. Przykrywamy paseczkami mozzarelli. Posypujemy przyprawami. 4. Pieczemy w najwyższej temperaturze przez 5 minut. Ps. Jeżeli pieczemy na grillu to używamy kamień do pizzy. Aby uzyskać temp 350 stopni na rozgrzany brykiet dodajemy 2-3 szczapy suchego drewna, tak by powstał żywy ogień. Pieczemy wtedy 3 minuty. Oczywiście grill zakryty pokrywką. Co do tego zakrycia to tak nie za bardzo, bo jak zakryjemy szczelnie to ogień zgaśnie. Więc musi być trochę szczeliny. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Pizza ze szpinakiem, szynką i pomidorami
Top
Bottom