Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek królewski z jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Gusia" data-source="post: 56686" data-attributes="member: 104"><p><strong>Ciasto</strong></p><p>30 dag maki</p><p>10 dag margaryny</p><p>5 łyżek cukru</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>3 łyzki smietany </p><p></p><p><strong>Masa jabłkowa</strong>:</p><p>1 kg jabłek</p><p>2 łyżeczki żelatyny</p><p>trochę gorącej wody</p><p>1/2 szklanki cukru </p><p></p><p><strong>Masa</strong>:</p><p>1 kostka masła</p><p>6 łyżek cukru</p><p>2 żółtka </p><p></p><p><strong>Polewa czekoladowa</strong>:</p><p>4 łyzki kakao</p><p>4 łyżki cukru pudru</p><p>3 łyzki smietany</p><p>7 dag margaryny rozpuszczonej </p><p></p><p></p><p>Ze składników na ciasto piekę ciasto kruche. Śmietanę dodaję stopniowo w zależności od potrzeb ciasta , czasami wystarcza 1 łyzka śmietany. Piekę spód w małej tortownicy. Jabłka myję, drobno kroję i rozgotowuję z cukrem. Jabłka studzę. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości goracej wody i odrazu dodaje do wystudzonych jabłek. Wykłdam na wystudzony spód ciasta. pozostawiam do zgęstnienia jabłek. Masa: żółtka ucieram z cukrem na parze, gdy są puszyste dodaje je stopniowo do wcześniej dobrze utartego masła. Masę wykładam na jabłka. Wszystkie składniki polewy na zimno łączę razem i oblewam polewą ciasto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gusia, post: 56686, member: 104"] [B]Ciasto[/B] 30 dag maki 10 dag margaryny 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyzki smietany [B]Masa jabłkowa[/B]: 1 kg jabłek 2 łyżeczki żelatyny trochę gorącej wody 1/2 szklanki cukru [B]Masa[/B]: 1 kostka masła 6 łyżek cukru 2 żółtka [B]Polewa czekoladowa[/B]: 4 łyzki kakao 4 łyżki cukru pudru 3 łyzki smietany 7 dag margaryny rozpuszczonej Ze składników na ciasto piekę ciasto kruche. Śmietanę dodaję stopniowo w zależności od potrzeb ciasta , czasami wystarcza 1 łyzka śmietany. Piekę spód w małej tortownicy. Jabłka myję, drobno kroję i rozgotowuję z cukrem. Jabłka studzę. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości goracej wody i odrazu dodaje do wystudzonych jabłek. Wykłdam na wystudzony spód ciasta. pozostawiam do zgęstnienia jabłek. Masa: żółtka ucieram z cukrem na parze, gdy są puszyste dodaje je stopniowo do wcześniej dobrze utartego masła. Masę wykładam na jabłka. Wszystkie składniki polewy na zimno łączę razem i oblewam polewą ciasto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek królewski z jabłkami
Top
Bottom