Zbliża się sezon na rabarbar, więc pomyślałam że przyda się przepis, będzie pod ręką, warto wypróbować.
Składniki:
3 szkl. mąki
1 margaryna
1 szkl. c. pudru
6 żółtek
1 łyżeczka proszku
rabarbar
Piana:
6 białek
1 szkl. cukru
2 czerwone kisiele
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na 2 części. Schłodzić.
Jedną część rozwałkować na blachę, wyłożyć drobno pokrojony rabarbar, posypać cukrem.
Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie ubijać na parze, aż będzie ciepłe, dodać kisiele w proszku, ubijać.
Pianę wyłożyć na rabarbar.
Drugą część ciasta zetrzeć na pianę. Piec w temp. 180 st. ok. 40 min.
Składniki:
3 szkl. mąki
1 margaryna
1 szkl. c. pudru
6 żółtek
1 łyżeczka proszku
rabarbar
Piana:
6 białek
1 szkl. cukru
2 czerwone kisiele
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na 2 części. Schłodzić.
Jedną część rozwałkować na blachę, wyłożyć drobno pokrojony rabarbar, posypać cukrem.
Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie ubijać na parze, aż będzie ciepłe, dodać kisiele w proszku, ubijać.
Pianę wyłożyć na rabarbar.
Drugą część ciasta zetrzeć na pianę. Piec w temp. 180 st. ok. 40 min.

