Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek marchewkowo-kokosowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1605730" data-attributes="member: 1142"><p>Moj najnowszy eksperyment plackowy. Bezcukrowy i bezglutenowy, z niewielka iloscia tluszczu (oprocz zoltek jaj), na sosie jablkowym.</p><p>Ciasto w smaku i konsystencji jest obledne. W dodatku super proste w przygotowaniu. Polecam wielbicielom kokosow-marchewkowych wypiekow.</p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>1/2 szklanki maki kokosowej</strong></p><p><strong>1/2 szklanki mielonych migdalow</strong></p><p><strong>1 lyzeczka sody</strong></p><p><strong>1/2 lyzeczki soli</strong></p><p><strong>1 - 2 lyzeczki cynamonu</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1/2 szklanki jablkowego puree, zwykly nieslodzony sos jablkowy z Bramley i golden delicious</strong></p><p><strong>6 lyzek miodu</strong></p><p><strong>6 lyzek stopionego oleju kokosowego</strong></p><p><strong>1 szklanka drobno startej marchewki</strong></p><p><strong>6 jajek</strong></p><p><strong>1 lyzka ekstraktu waniliowego</strong></p><p><strong>1 lyzeczka ekstraktu kokosowego</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>3 lyzki maku lub innych malych nasion</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>3 lyzki wiorkow kokosowych</strong></p><p></p><p>Piec rozgrzalam do 190C z termo. Kwadratowa formke 24x24 wylozylam papierem do pieczenia.</p><p></p><p>Najpierw wymieszalam w misce wszystkie suche produkty. W osobnym naczyniu roztrzepalam mokre skladniki i wlalam je do suchych. Wsypalam mak i wszystko delikatnie ale szybko przemieszalam. Masa jest dosc gesta, ale nie za gesta. Przelozylam ja do foremki, wyrownalam lekko wierzch i posypalam wiorkami, wciskajac je delikatnie.</p><p></p><p>Wstawilam do pieca i pieklam 30-35 min.</p><p></p><p>Ciasto jest tylko delikatnie slodkie, ale wystarczajaco imo. Zjemy dzis ze skyrem i odrobina miodu lub syropu klonowego.</p><p></p><p>Mysle, ze z powodzeniem mozna dodac do ciasta baklalie. aromaty rowniez mozna zmienic. Zamiast marchewki, dynia, cukinia tez sie nadadza. Bez problemu powinno sie upiec w keksowce jak chlebek.</p><p></p><p>Zrobilam zdjecia i wkleje je pozniej.</p><p></p><p>I juz jest pozniej:</p><p></p><p>[ATTACH=full]94534[/ATTACH] [ATTACH=full]94535[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1605730, member: 1142"] Moj najnowszy eksperyment plackowy. Bezcukrowy i bezglutenowy, z niewielka iloscia tluszczu (oprocz zoltek jaj), na sosie jablkowym. Ciasto w smaku i konsystencji jest obledne. W dodatku super proste w przygotowaniu. Polecam wielbicielom kokosow-marchewkowych wypiekow. [B] 1/2 szklanki maki kokosowej 1/2 szklanki mielonych migdalow 1 lyzeczka sody 1/2 lyzeczki soli 1 - 2 lyzeczki cynamonu 1/2 szklanki jablkowego puree, zwykly nieslodzony sos jablkowy z Bramley i golden delicious 6 lyzek miodu 6 lyzek stopionego oleju kokosowego 1 szklanka drobno startej marchewki 6 jajek 1 lyzka ekstraktu waniliowego 1 lyzeczka ekstraktu kokosowego 3 lyzki maku lub innych malych nasion 3 lyzki wiorkow kokosowych[/B] Piec rozgrzalam do 190C z termo. Kwadratowa formke 24x24 wylozylam papierem do pieczenia. Najpierw wymieszalam w misce wszystkie suche produkty. W osobnym naczyniu roztrzepalam mokre skladniki i wlalam je do suchych. Wsypalam mak i wszystko delikatnie ale szybko przemieszalam. Masa jest dosc gesta, ale nie za gesta. Przelozylam ja do foremki, wyrownalam lekko wierzch i posypalam wiorkami, wciskajac je delikatnie. Wstawilam do pieca i pieklam 30-35 min. Ciasto jest tylko delikatnie slodkie, ale wystarczajaco imo. Zjemy dzis ze skyrem i odrobina miodu lub syropu klonowego. Mysle, ze z powodzeniem mozna dodac do ciasta baklalie. aromaty rowniez mozna zmienic. Zamiast marchewki, dynia, cukinia tez sie nadadza. Bez problemu powinno sie upiec w keksowce jak chlebek. Zrobilam zdjecia i wkleje je pozniej. I juz jest pozniej: [ATTACH=full]94534[/ATTACH] [ATTACH=full]94535[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek marchewkowo-kokosowy
Top
Bottom