Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek z gruszkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 745749" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Już się znalazłam. Cały dzień spędziłam w kuchni prababci (Niebo w gębie), gdzie zajmowałam się tranżerowaniem mięs , podawaniem i ubieraniem potraw. Z myślą o Tobie Joanno zamieściłam też stary przepis na przetwarzanie gruszek na zimę. Ale do rzeczy i naszego placka z gruszkami.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px">Joanna ma rację, to powinna być okrągła forma na tartę, ale moja blaszana od częstego używania wypaczyła się i nie nadaje sie do użytku. Wtedy ratuję się tortownicą o średnicy 26 cm.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Jutro w deserach zamieszczę gruszki w czerwonym winie, dla tych, którzy liczą kalorie. Wczoraj zrobiłam to na podjęcie mojej przyjaciółki i spotkał się z przychylnym przyjęciem. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Natomist gruszki na spsób wytrawny, sałatki itp. nie cieszą się w cc żadnym zainteresowaniem. Dzisiaj jeszcze dorzuciłam w małych dankach gruszki pieczone z boczkiem i też żadnego odzewu. Więc jutro upijamy się na zakończenie sezonu gruszkowego tymi owocami w czerwonym winie. Pozdrowienia.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 745749, member: 10341"] [SIZE=10]Już się znalazłam. Cały dzień spędziłam w kuchni prababci (Niebo w gębie), gdzie zajmowałam się tranżerowaniem mięs , podawaniem i ubieraniem potraw. Z myślą o Tobie Joanno zamieściłam też stary przepis na przetwarzanie gruszek na zimę. Ale do rzeczy i naszego placka z gruszkami. Joanna ma rację, to powinna być okrągła forma na tartę, ale moja blaszana od częstego używania wypaczyła się i nie nadaje sie do użytku. Wtedy ratuję się tortownicą o średnicy 26 cm. Jutro w deserach zamieszczę gruszki w czerwonym winie, dla tych, którzy liczą kalorie. Wczoraj zrobiłam to na podjęcie mojej przyjaciółki i spotkał się z przychylnym przyjęciem. Natomist gruszki na spsób wytrawny, sałatki itp. nie cieszą się w cc żadnym zainteresowaniem. Dzisiaj jeszcze dorzuciłam w małych dankach gruszki pieczone z boczkiem i też żadnego odzewu. Więc jutro upijamy się na zakończenie sezonu gruszkowego tymi owocami w czerwonym winie. Pozdrowienia. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek z gruszkami
Bottom