Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek z gruszkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 747411" data-attributes="member: 956"><p>Taką metodę to ja oczywiście też znam. Nawet mam słój ciemnej fasoli przeznaczonej do tego celu. Zazwyczaj wtedy w przepisach jest napisane, że trzeba najpierw podpiec placek na biało, obciążony. I tak robię. Są też przepisy, gdzie w przepisie nic nie ma o pieczeniu na biało, tylko, żeby podpiec spód na rumiano (tak, jak tutaj). I jak robić wtedy? Dwukrotne pieczenie, takie jak opisujesz, jest wg mnie bez sensu, bo potem trzeci raz trzeba piec wypełniony.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 747411, member: 956"] Taką metodę to ja oczywiście też znam. Nawet mam słój ciemnej fasoli przeznaczonej do tego celu. Zazwyczaj wtedy w przepisach jest napisane, że trzeba najpierw podpiec placek na biało, obciążony. I tak robię. Są też przepisy, gdzie w przepisie nic nie ma o pieczeniu na biało, tylko, żeby podpiec spód na rumiano (tak, jak tutaj). I jak robić wtedy? Dwukrotne pieczenie, takie jak opisujesz, jest wg mnie bez sensu, bo potem trzeci raz trzeba piec wypełniony. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek z gruszkami
Top
Bottom