Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Placek z kapustą wersja qd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1550309" data-attributes="member: 1024"><p>Upiekłam. Wałkowałam bardzo cieniutko, bo miałam sporo nadzienia i zaplanowałam do niego dużą blachę, więc wygląda inaczej niż tatterowe.</p><p>Farsz mieszany ze słodkiej i kiszonej kapusty z grzybami, uwarzony na łyżce oleju. Mąki ziemniaczanej nie miałam, więc dałam ze dwie łyżki maizeny. Następnym razem dodam jak to zwykle w kulebiakach drobniutko posiekane, ugotowane na twardo jajka. </p><p>Bardzo fajne ciasto, głównie dzięki aromatowi skórki cytrynowej, fantastycznie się komponującej z nadzieniem. Od dawna gotując słodką kapustę dodaję do niej kawałek skórki z cytryny, ale nie wpadłam na to, by tę skórkę dodać do wytrawnego ciasta. Spróbuję ten patent zastosować w pasztecikach z krucho -drożdżowego ciasta, na pewno się sprawdzi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1550309, member: 1024"] Upiekłam. Wałkowałam bardzo cieniutko, bo miałam sporo nadzienia i zaplanowałam do niego dużą blachę, więc wygląda inaczej niż tatterowe. Farsz mieszany ze słodkiej i kiszonej kapusty z grzybami, uwarzony na łyżce oleju. Mąki ziemniaczanej nie miałam, więc dałam ze dwie łyżki maizeny. Następnym razem dodam jak to zwykle w kulebiakach drobniutko posiekane, ugotowane na twardo jajka. Bardzo fajne ciasto, głównie dzięki aromatowi skórki cytrynowej, fantastycznie się komponującej z nadzieniem. Od dawna gotując słodką kapustę dodaję do niej kawałek skórki z cytryny, ale nie wpadłam na to, by tę skórkę dodać do wytrawnego ciasta. Spróbuję ten patent zastosować w pasztecikach z krucho -drożdżowego ciasta, na pewno się sprawdzi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Placek z kapustą wersja qd
Top
Bottom