Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki bananowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 668532" data-attributes="member: 2980"><p>Skladniki:</p><p>2 duze jaja</p><p>1 duzy, dojrzaly banan</p><p>200 ml mleka kokosowego</p><p>pol szklanki maki kukurydzianej</p><p>pol szklanki maki pszennej</p><p>1 mala lyzeczka proszku do pieczenia</p><p>1 lyzka cukru</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Roztrzepujemy widelcem jajka, dodajemy mleko kokosowe. Rozgniatamy banana na malo apetyczna paciaje i dodajemy do masy. Potem w dowolnej kolejnosci, maka, cukier, sol, mieszamy to wszystko widelcem. Niech sobie spokojnie postoi co najmniej 10 minut. Rozgrzewamy patelnie teflonowa. Dodajemy lyzeczke proszku i mieszamy dokladnie. Na rozgrzana czysta patelnie nakladamy lyzka ciasto, tak ze 2 lyzki na placek. Troszke sie rozlewaja. Spokojnie smazymy na malym ogniu. Przewracamy na druga strone jak sie ladnie zarumienia. </p><p>Bardzo smaczne, lekkie i troche inne, pewnie dzieki mleku kokosowemu i mace kukurydzianej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 668532, member: 2980"] Skladniki: 2 duze jaja 1 duzy, dojrzaly banan 200 ml mleka kokosowego pol szklanki maki kukurydzianej pol szklanki maki pszennej 1 mala lyzeczka proszku do pieczenia 1 lyzka cukru szczypta soli Roztrzepujemy widelcem jajka, dodajemy mleko kokosowe. Rozgniatamy banana na malo apetyczna paciaje i dodajemy do masy. Potem w dowolnej kolejnosci, maka, cukier, sol, mieszamy to wszystko widelcem. Niech sobie spokojnie postoi co najmniej 10 minut. Rozgrzewamy patelnie teflonowa. Dodajemy lyzeczke proszku i mieszamy dokladnie. Na rozgrzana czysta patelnie nakladamy lyzka ciasto, tak ze 2 lyzki na placek. Troszke sie rozlewaja. Spokojnie smazymy na malym ogniu. Przewracamy na druga strone jak sie ladnie zarumienia. Bardzo smaczne, lekkie i troche inne, pewnie dzieki mleku kokosowemu i mace kukurydzianej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki bananowe*
Top
Bottom