- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Placki dyniowe
500 g dyni startej na tarce
300 g mąki
2 jajka
cebula
4 ząbki czosnku
jedna chili bez pestek
łyżeczka soli i płaska łyżeczka pieprzu
olej
1.Cebulę zetrzej na tarce. Czasnek przeciśnij przez praskę. Chili posiekaj.
2.Wszystko: startą dynię, mąkę, jajka, cebulę, czosnek, chili , sól i pieprz wymieszaj.
3.Smaż placki na złoty kolor, do czasu do czasu dodając na patelnię odrobinę masła.
Ps 1 Przepis pochodzi z http://polki.pl/przepisy/przekaski,placki-...03,przepis.html
Ps 2 Autorka informuje, że można je serwować również w wersji na słodko - wtedy nie dodajemy czosnku i chili, a dodajemy cukier i cynymon.

500 g dyni startej na tarce
300 g mąki
2 jajka
cebula
4 ząbki czosnku
jedna chili bez pestek
łyżeczka soli i płaska łyżeczka pieprzu
olej
1.Cebulę zetrzej na tarce. Czasnek przeciśnij przez praskę. Chili posiekaj.
2.Wszystko: startą dynię, mąkę, jajka, cebulę, czosnek, chili , sól i pieprz wymieszaj.
3.Smaż placki na złoty kolor, do czasu do czasu dodając na patelnię odrobinę masła.
Ps 1 Przepis pochodzi z http://polki.pl/przepisy/przekaski,placki-...03,przepis.html
Ps 2 Autorka informuje, że można je serwować również w wersji na słodko - wtedy nie dodajemy czosnku i chili, a dodajemy cukier i cynymon.