Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki dyniowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1615737" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Placki dyniowe</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95591[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g dyni startej na tarce</p><p>300 g mąki</p><p>2 jajka</p><p>cebula</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>jedna chili bez pestek</p><p>łyżeczka soli i płaska łyżeczka pieprzu</p><p>olej</p><p> </p><p>1.Cebulę zetrzej na tarce. Czasnek przeciśnij przez praskę. Chili posiekaj.</p><p>2.Wszystko: startą dynię, mąkę, jajka, cebulę, czosnek, chili , sól i pieprz wymieszaj.</p><p>3.Smaż placki na złoty kolor, do czasu do czasu dodając na patelnię odrobinę masła.</p><p></p><p>Ps 1 Przepis pochodzi z <a href="http://polki.pl/przepisy/przekaski,placki-dyniowe-przepis-skladniki-i-przygotowanie,11503,przepis.html" target="_blank">http://polki.pl/przepisy/przekaski,placki-...03,przepis.html</a></p><p>Ps 2 Autorka informuje, że można je serwować również w wersji na słodko - wtedy nie dodajemy czosnku i chili, a dodajemy cukier i cynymon.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1615737, member: 140"] [SIZE=14][B]Placki dyniowe[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95591[/ATTACH] 500 g dyni startej na tarce 300 g mąki 2 jajka cebula 4 ząbki czosnku jedna chili bez pestek łyżeczka soli i płaska łyżeczka pieprzu olej 1.Cebulę zetrzej na tarce. Czasnek przeciśnij przez praskę. Chili posiekaj. 2.Wszystko: startą dynię, mąkę, jajka, cebulę, czosnek, chili , sól i pieprz wymieszaj. 3.Smaż placki na złoty kolor, do czasu do czasu dodając na patelnię odrobinę masła. Ps 1 Przepis pochodzi z [URL="http://polki.pl/przepisy/przekaski,placki-dyniowe-przepis-skladniki-i-przygotowanie,11503,przepis.html"]http://polki.pl/przepisy/przekaski,placki-...03,przepis.html[/URL] Ps 2 Autorka informuje, że można je serwować również w wersji na słodko - wtedy nie dodajemy czosnku i chili, a dodajemy cukier i cynymon. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki dyniowe
Top
Bottom