- Lut 25, 2005
- 422
- 0
- 0
W "dzień dobry TVN" pani Katarzyna Lengren robiła placki dyniowo - ziemniaczane; miałam wszystkie składniki, więc usmażyłam takie na dzisiejszy obiad:
Ziemniaki i dynia - pół na pół, ilości zależą od indywidualnych zapotrzebowań
Ziemniaki zetrzeć na drobnych oczkach, dynię na największych, dodać jajko, mąki trochę, sól, pieprz, ew. szczyptę szafranu. Smażąc, należy uważać, żeby nie przewracać ich zbyt często (najlepiej raz
). Podawać z konfiturą z borówek albo ze śmietaną czy co kto tam lubi. Bardzo dobre, lzejsze od normalnych ziemniaczanych
Polecam
ps. oczywiscie w tytule powinno być "ziemniaczane"
Ziemniaki i dynia - pół na pół, ilości zależą od indywidualnych zapotrzebowań


ps. oczywiscie w tytule powinno być "ziemniaczane"

Ostatnią edycję dokonał moderator: