Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki gaździny*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1266256" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #9932CC"><strong>Placki gaździny</strong></span></span> (z programu TVS)</p><p></p><p>[ATTACH=full]71699[/ATTACH]</p><p></p><p>Ziemniaki 1 kg </p><p>Mąka pszenna 2-3 łyżki</p><p>Jajo 1szt.</p><p>Sól, pieprz</p><p>Cebula 1 szt.</p><p>Czosnek 1 ząbek</p><p>------------------------</p><p>Mięso wieprzowe mielone 60 dag</p><p>Majeranek 1 łyżeczka</p><p>Oregano 0,5 łyżeczki</p><p>Cebula 0,5 szt.</p><p>Czosnek 2 ząbki</p><p>sól,pieprz</p><p></p><p>Ziemniaki zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, następnie dodać posiekaną w kostkę 1 cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, jajo i mąkę. Całość dokładnie wymieszać, gdyby ciasto ziemniaczane było za rzadkie, można dodać mąki.</p><p></p><p>Mięso mielone wymieszać z oregano, majerankiem, czosnkiem, cebulą oraz solą i pieprzem (najlepiej to zrobić na kilka godzin przed smażeniem, wtedy mięso jest smaczniejsze).</p><p>Na patelnię z nagrzanym olejem wlewać cienko ciasto ziemniaczane, na to układać mięso rozpłaszczone na grubość 1cm i zalewać kolejną warstwą ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor.</p><p>Podawać z sosem czosnkowym i ogórkami kiszonymi.</p><p></p><p>[ATTACH=full]71700[/ATTACH]</p><p></p><p>Najlepiej formować małe placki,wtedy bez problemu można przewracać na drugą stronę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1266256, member: 421"] [SIZE=14][COLOR=#9932CC][B]Placki gaździny[/B][/COLOR][/SIZE] (z programu TVS) [ATTACH=full]71699[/ATTACH] Ziemniaki 1 kg Mąka pszenna 2-3 łyżki Jajo 1szt. Sól, pieprz Cebula 1 szt. Czosnek 1 ząbek ------------------------ Mięso wieprzowe mielone 60 dag Majeranek 1 łyżeczka Oregano 0,5 łyżeczki Cebula 0,5 szt. Czosnek 2 ząbki sól,pieprz Ziemniaki zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, następnie dodać posiekaną w kostkę 1 cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, jajo i mąkę. Całość dokładnie wymieszać, gdyby ciasto ziemniaczane było za rzadkie, można dodać mąki. Mięso mielone wymieszać z oregano, majerankiem, czosnkiem, cebulą oraz solą i pieprzem (najlepiej to zrobić na kilka godzin przed smażeniem, wtedy mięso jest smaczniejsze). Na patelnię z nagrzanym olejem wlewać cienko ciasto ziemniaczane, na to układać mięso rozpłaszczone na grubość 1cm i zalewać kolejną warstwą ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym i ogórkami kiszonymi. [ATTACH=full]71700[/ATTACH] Najlepiej formować małe placki,wtedy bez problemu można przewracać na drugą stronę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki gaździny*
Top
Bottom