Składniki:
30 dag wędzonej ryby rozdrobnionej,
2 jajka,
8 łyżek mąki,
1,5 szkl. mleka,
20 dag ugotowanego drobnego makaronu.
Rybkę traktujemy tasakiem i siekamy bardzo drobniutko, potem mieszamy ja z makaronem i żółtkami. Mąkę rozprowadzamy mlekiem, a robimy to dokładnie by ani najmniejszej grudeczki nie zostało a potem wlewamy do rybki i makaronu. Teraz czas na białka – bijemy je tak długo aż zmienią się w puszystą pianę i w tej postaci dodajemy do całej reszty. Zostaje już tylko usmażyć obustronnie na rumiano
i zjeść!
30 dag wędzonej ryby rozdrobnionej,
2 jajka,
8 łyżek mąki,
1,5 szkl. mleka,
20 dag ugotowanego drobnego makaronu.
Rybkę traktujemy tasakiem i siekamy bardzo drobniutko, potem mieszamy ja z makaronem i żółtkami. Mąkę rozprowadzamy mlekiem, a robimy to dokładnie by ani najmniejszej grudeczki nie zostało a potem wlewamy do rybki i makaronu. Teraz czas na białka – bijemy je tak długo aż zmienią się w puszystą pianę i w tej postaci dodajemy do całej reszty. Zostaje już tylko usmażyć obustronnie na rumiano

Ostatnią edycję dokonał moderator: