Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki wiejskie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1522516" data-attributes="member: 10341"><p>Znalazłam je i już robiłam kilka razy z czasopisma Bistro, które kupowałam jeszcze w 2011 roku. Od tamtej pory nie widziałam go w żadnym kiosku. Ale mam zapas, więc mogę wybierać. Robię je z pełnej porcji (4 osoby), bo dają się odgrzewać, albo podjadać na zimno, choć wtedy nieco mniej smaczne. Potrzebne nnam będzie:</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>- 4 ugotowane ziemniaki (raczej większe, ale nie olbrzymy)</p><p>- 10 dkg kiełbasy (napisano zwyczajna, ale ja brałam podwawelską)</p><p>- 4 jajka</p><p>- 10 dkg żółtego sera (edamer, edamski, gouda)</p><p>- sól</p><p>- pieprz</p><p>- papryka w proszku (łagodna)</p><p>- olej do smażenia</p><p></p><p>Ugotowane ziemniaki i kiełbasę kroimy w plasterki. Zalewamy roztrzepanymi jajkami. Dodajemy starty na tarce ser. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką. Smażymy porcjami placki na rozgrzanym oleju. Podajemy z surówką z marchewki lub z sałatą. Robię z dowolnymi surówkami, zależnie od pory roku i ze wszystkimi świetnie się komponują. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1522516, member: 10341"] Znalazłam je i już robiłam kilka razy z czasopisma Bistro, które kupowałam jeszcze w 2011 roku. Od tamtej pory nie widziałam go w żadnym kiosku. Ale mam zapas, więc mogę wybierać. Robię je z pełnej porcji (4 osoby), bo dają się odgrzewać, albo podjadać na zimno, choć wtedy nieco mniej smaczne. Potrzebne nnam będzie: [B]Składniki [/B]- 4 ugotowane ziemniaki (raczej większe, ale nie olbrzymy) - 10 dkg kiełbasy (napisano zwyczajna, ale ja brałam podwawelską) - 4 jajka - 10 dkg żółtego sera (edamer, edamski, gouda) - sól - pieprz - papryka w proszku (łagodna) - olej do smażenia Ugotowane ziemniaki i kiełbasę kroimy w plasterki. Zalewamy roztrzepanymi jajkami. Dodajemy starty na tarce ser. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką. Smażymy porcjami placki na rozgrzanym oleju. Podajemy z surówką z marchewki lub z sałatą. Robię z dowolnymi surówkami, zależnie od pory roku i ze wszystkimi świetnie się komponują. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki wiejskie*
Top
Bottom