Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1611367" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Placki z cukinii z wędzonym boczkiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95148[/ATTACH]</p><p></p><p> 1 kg cukinii</p><p> 200 g mąki</p><p> 3 jajka</p><p> 2 cebule</p><p> 150 g wędzonego boczku</p><p> sól</p><p> pieprz</p><p> olej rzepakowy</p><p></p><p>1.Cukinię obieramy, przekrawamy i wydrążamy miąższ. Ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do miski, posypujemy odrobiną soli ( 1 łyżeczka) i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie przekładamy cukinię na sitko i dokładnie odciskamy z puszczonego soku (z 1 kg cukinii uzyskałem 400g płynu).</p><p>2.Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim razem oba składniki. Dodajemy do odciśniętej cukinii i łączymy z mąką i jajkami. Masę przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu 1 kopiasta łyżeczka) .</p><p>3.Łyżką nakładamy niewielkie placuszki na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z dwóch stron na średnim ogniu, aż się zrumienią.</p><p></p><p>Ps1.Placki smażymy na głębokim tłuszczu, a następnie odsączamy je na kuchennych serwetkach.</p><p>Ps2.Przepis pochodzi z Kuchnialidla.pl <a href="https://kuchnialidla.pl/product/placki-z-cukinii-z-wedzonym-boczkiem" target="_blank">https://kuchnialidla.pl/product/placki-z-cu...dzonym-boczkiem</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1611367, member: 140"] [SIZE=14][B]Placki z cukinii z wędzonym boczkiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95148[/ATTACH] 1 kg cukinii 200 g mąki 3 jajka 2 cebule 150 g wędzonego boczku sól pieprz olej rzepakowy 1.Cukinię obieramy, przekrawamy i wydrążamy miąższ. Ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do miski, posypujemy odrobiną soli ( 1 łyżeczka) i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie przekładamy cukinię na sitko i dokładnie odciskamy z puszczonego soku (z 1 kg cukinii uzyskałem 400g płynu). 2.Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim razem oba składniki. Dodajemy do odciśniętej cukinii i łączymy z mąką i jajkami. Masę przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu 1 kopiasta łyżeczka) . 3.Łyżką nakładamy niewielkie placuszki na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z dwóch stron na średnim ogniu, aż się zrumienią. Ps1.Placki smażymy na głębokim tłuszczu, a następnie odsączamy je na kuchennych serwetkach. Ps2.Przepis pochodzi z Kuchnialidla.pl [URL="https://kuchnialidla.pl/product/placki-z-cukinii-z-wedzonym-boczkiem"]https://kuchnialidla.pl/product/placki-z-cu...dzonym-boczkiem[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Top
Bottom