Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki z tartej dyni i cukinii
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1593127" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Placki z tartej dyni i cukinii</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]93607[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g dyni</p><p>250 g cukinii</p><p>cebula</p><p>4 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>2 jajka</p><p>łyżeczka startego imbiru</p><p>po łyżeccze kurkumy i papryki</p><p>szczypta chili w proszku</p><p>sól i pieprz</p><p>----------------</p><p>szczypiorek, bazylia</p><p>do smażenia: olej roślinny lub masło klarowane</p><p>do podania np. jogurt, śmietana, gulasz, sos grzybowy, ajvar itp.</p><p></p><p></p><p>1.Na tarce zetrzeć obraną dynię, cukinię i cebulę. Dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawy , wymieszać. Dodać jajka i wymieszać.</p><p>2.Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i nakładać porcje warzyw (po około 2 łyżki), rozpłaszczyć na patelni i smażyć na złoty kolor, przewrócić na drugą stronę i zrumienić. Odkładać na ręczniki papierowe. Następnie powtórzyć z kolejną partią warzyw.</p><p>3.Posypać szczypiorkiem, bazylią i podawać z dowolnymi dodatkami.</p><p></p><p>ps 1.Niewyobrażelnie delikatne i smaczne są te placki.</p><p>Ps 2 Przepis pochodzi z blogu: Kwestia smaku</p><p><a href="http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/placki/placki_z_dyni_cukinii/przepis.html" target="_blank">http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska...ii/przepis.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1593127, member: 140"] [SIZE=14][B]Placki z tartej dyni i cukinii[/B][/SIZE] [ATTACH=full]93607[/ATTACH] 500 g dyni 250 g cukinii cebula 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka łyżeczka startego imbiru po łyżeccze kurkumy i papryki szczypta chili w proszku sól i pieprz ---------------- szczypiorek, bazylia do smażenia: olej roślinny lub masło klarowane do podania np. jogurt, śmietana, gulasz, sos grzybowy, ajvar itp. 1.Na tarce zetrzeć obraną dynię, cukinię i cebulę. Dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawy , wymieszać. Dodać jajka i wymieszać. 2.Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i nakładać porcje warzyw (po około 2 łyżki), rozpłaszczyć na patelni i smażyć na złoty kolor, przewrócić na drugą stronę i zrumienić. Odkładać na ręczniki papierowe. Następnie powtórzyć z kolejną partią warzyw. 3.Posypać szczypiorkiem, bazylią i podawać z dowolnymi dodatkami. ps 1.Niewyobrażelnie delikatne i smaczne są te placki. Ps 2 Przepis pochodzi z blogu: Kwestia smaku [URL="http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/placki/placki_z_dyni_cukinii/przepis.html"]http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska...ii/przepis.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placki z tartej dyni i cukinii
Top
Bottom