Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Placuszki Aloo Gobi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 909102" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px">PLACUSZKI ALOO GOBI</span></p><p>[ATTACH=full]46741[/ATTACH]</p><p>Przepis został zaczerpnięty ze strony:</p><p><a href="http://strawberriesfrompoland.blogspot.com/search/label/kalafior" target="_blank">http://strawberriesfrompoland.blogspot.com.../label/kalafior</a></p><p>Zainteresowani tą potrawą mogą zapoznać się na tej stronie z uwagami jakie autorka dodała.</p><p></p><p>1 nieduży kalafior podzielpny na różyczki - 600g</p><p>4 duże ziemniaki - 800g</p><p>1 cebula - 120g</p><p>3/4 chili w proszku. 1 łyżeczka kuminu. 1 łyżeczka kurkumy. 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy.</p><p>2 łyżeczki garam masali.</p><p>3 cm świeżego startego imbiru</p><p>3 łyżki oliwy do podsmażenia cebuli</p><p>1 kajzerka, namoczona w wodzie i dokładnie odciśnięta, albo 3 łyżki bułki tartej.</p><p>2 roztrzepane jajka</p><p>sól do smaku</p><p>bułka tarta do obtaczania kotletów oraz olej do ich smażenia.</p><p></p><p>1.Różyczki kalafiora lekko solę i gotuję na parze (ok 20 minut). Ziemniaki obieram, kroję na mniejsze części i gotuj.</p><p>2.W międzyczasie rozgrzewam olej, wrzucam ziarna gorczycy i przez kilkanaście sekund prażę.Dodaję posiekaną cebulę, a po paru chwilach imbir.Trzymam na ogniu, aż cebulka się zeszkli.</p><p>3.Ziemniaki przeciskam przez praskę.Dodaję wszystkie pozostałe składniki, czyli cebulkę z imbirem, chili, kumin, garam masala, jajka i bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszam. Smakuję, w razie potrzeby jeszcze solę lub dodaję jakąś przyprawę. Na sam koniec dokładam kalafior i delikatnie mieszam.</p><p>4.Z tak przygotowanej masy lepię kotleciki, obtaczając je w bułce tartej. Rozgrzewam na patelni olej i smaże je po kilka minut z każdej strony (aż będą rumiane i chrupiące)</p><p>5.Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierze.</p><p>6.Kotleciki można podać z zsiadłym mlekiem albo chłodnym jogurtem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 909102, member: 140"] [SIZE=18]PLACUSZKI ALOO GOBI[/SIZE] [ATTACH=full]46741[/ATTACH] Przepis został zaczerpnięty ze strony: [URL="http://strawberriesfrompoland.blogspot.com/search/label/kalafior"]http://strawberriesfrompoland.blogspot.com.../label/kalafior[/URL] Zainteresowani tą potrawą mogą zapoznać się na tej stronie z uwagami jakie autorka dodała. 1 nieduży kalafior podzielpny na różyczki - 600g 4 duże ziemniaki - 800g 1 cebula - 120g 3/4 chili w proszku. 1 łyżeczka kuminu. 1 łyżeczka kurkumy. 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy. 2 łyżeczki garam masali. 3 cm świeżego startego imbiru 3 łyżki oliwy do podsmażenia cebuli 1 kajzerka, namoczona w wodzie i dokładnie odciśnięta, albo 3 łyżki bułki tartej. 2 roztrzepane jajka sól do smaku bułka tarta do obtaczania kotletów oraz olej do ich smażenia. 1.Różyczki kalafiora lekko solę i gotuję na parze (ok 20 minut). Ziemniaki obieram, kroję na mniejsze części i gotuj. 2.W międzyczasie rozgrzewam olej, wrzucam ziarna gorczycy i przez kilkanaście sekund prażę.Dodaję posiekaną cebulę, a po paru chwilach imbir.Trzymam na ogniu, aż cebulka się zeszkli. 3.Ziemniaki przeciskam przez praskę.Dodaję wszystkie pozostałe składniki, czyli cebulkę z imbirem, chili, kumin, garam masala, jajka i bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszam. Smakuję, w razie potrzeby jeszcze solę lub dodaję jakąś przyprawę. Na sam koniec dokładam kalafior i delikatnie mieszam. 4.Z tak przygotowanej masy lepię kotleciki, obtaczając je w bułce tartej. Rozgrzewam na patelni olej i smaże je po kilka minut z każdej strony (aż będą rumiane i chrupiące) 5.Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierze. 6.Kotleciki można podać z zsiadłym mlekiem albo chłodnym jogurtem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Placuszki Aloo Gobi
Top
Bottom