Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki bananowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1449859" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">Jeśli lubicie banany, te placuszki sa właśnie dla was: ogromnie aromatyczne i mega bananowe w smaku. Fantastycznie smakują podane z serkiem homogenizowanym naturalnym lub z jogurtem naturalnym, są bardzo sycące. Przepis wg <a href="http://www.vahrehvah.com/Banana+Dosai:3286" target="_blank">Sanjay Thumma.</a></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]83994[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span><span style="font-size: 26px">4 dojrzałe banany</span></p><p><span style="font-size: 26px">garść rodzynek</span></p><p><span style="font-size: 26px">3/4 szklanki maki pszennej</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki mąki ryzowej</span></p><p><span style="font-size: 26px">cukier do smaku</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">masło do smażenia</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Banany obrać i ubić na puree w misce za pomocą tłuczka do ziemniaków (lub widelca. Można zmiksować w malakserze).</span></p><p><span style="font-size: 26px">Dodać posiekane drobno rodzynki, obie mąki i cukier do smaku.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Wymieszać dokładnie. Masa powinna być dość gęsta.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Na patelni do nalesników rozgrzać odrobinę masła (użycie masła klarowanego zabezpieczy przed zbyt szybkim jego zbrązowieniem). Układać po 1 łyżce ciasta, formując placuszki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Placuszki smażymy na małym ogniu, z obu stron na złoto.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Do każdej nowej partii na patelni podkładamy po odrobinie masła, dzięki czemu placuszki mają piękny aromat.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Z tej porcji wychodzi ok. 12 placuszków.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1449859, member: 2721"] [SIZE=10]Jeśli lubicie banany, te placuszki sa właśnie dla was: ogromnie aromatyczne i mega bananowe w smaku. Fantastycznie smakują podane z serkiem homogenizowanym naturalnym lub z jogurtem naturalnym, są bardzo sycące. Przepis wg [URL="http://www.vahrehvah.com/Banana+Dosai:3286"]Sanjay Thumma.[/URL] [ATTACH=full]83994[/ATTACH] [/SIZE][SIZE=10]4 dojrzałe banany[/SIZE] [SIZE=10]garść rodzynek[/SIZE] [SIZE=10]3/4 szklanki maki pszennej[/SIZE] [SIZE=10]1/2 szklanki mąki ryzowej[/SIZE] [SIZE=10]cukier do smaku[/SIZE] [SIZE=10]masło do smażenia[/SIZE] [SIZE=10]Banany obrać i ubić na puree w misce za pomocą tłuczka do ziemniaków (lub widelca. Można zmiksować w malakserze).[/SIZE] [SIZE=10]Dodać posiekane drobno rodzynki, obie mąki i cukier do smaku.[/SIZE] [SIZE=10]Wymieszać dokładnie. Masa powinna być dość gęsta.[/SIZE] [SIZE=10]Na patelni do nalesników rozgrzać odrobinę masła (użycie masła klarowanego zabezpieczy przed zbyt szybkim jego zbrązowieniem). Układać po 1 łyżce ciasta, formując placuszki.[/SIZE] [SIZE=10]Placuszki smażymy na małym ogniu, z obu stron na złoto.[/SIZE] [SIZE=10]Do każdej nowej partii na patelni podkładamy po odrobinie masła, dzięki czemu placuszki mają piękny aromat. Z tej porcji wychodzi ok. 12 placuszków.[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki bananowe*
Top
Bottom