Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Placuszki jaglano-cebulowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 588647" data-attributes="member: 1080"><p><u><strong>Placuszki jaglano-cebulowe</strong></u></p><p></p><p>1/2 szklanki kaszy jaglanej</p><p>2 duże cebule</p><p>olej</p><p>1 płaska łyżeczka soli</p><p>1/2 łyżeczki ostrej papryki</p><p>1 łyżeczka kminku</p><p>5 dag wiórków kokosowych</p><p>1/2 szklanki pestek z dyni</p><p>olej</p><p></p><p>Gotować kaszę w 1 1/2 szklanki wrzątku na małym ogniu przez 40 min. Dodać 1/6 szklanki oleju, zmiksować mikserem, wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Pestki dyni zemleć na proszek. Do wystudzonej kaszy dodać zeszkloną cebulę, sól, ostrą paprykę, kminek, wiórki, zmielone pestki dyni, wyrobić ciasto. Formować placuszki o grubości ok. 8 mm, układać na wysypanej mąka blaszce i piec do zrumienienia spodów w nagrzanym piekarniku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 588647, member: 1080"] [U][B]Placuszki jaglano-cebulowe[/B][/U] 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 duże cebule olej 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka kminku 5 dag wiórków kokosowych 1/2 szklanki pestek z dyni olej Gotować kaszę w 1 1/2 szklanki wrzątku na małym ogniu przez 40 min. Dodać 1/6 szklanki oleju, zmiksować mikserem, wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Pestki dyni zemleć na proszek. Do wystudzonej kaszy dodać zeszkloną cebulę, sól, ostrą paprykę, kminek, wiórki, zmielone pestki dyni, wyrobić ciasto. Formować placuszki o grubości ok. 8 mm, układać na wysypanej mąka blaszce i piec do zrumienienia spodów w nagrzanym piekarniku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Placuszki jaglano-cebulowe
Top
Bottom