- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Placuszki kukurydziane
3 puszki kukurydzy
3 szczypiorki
3 łyżki mąki
1 jajko
Łyżeczka proszku do pieczenia
Łyżeczka zmielonego kminku
Sól i pieprz
Olej do smażenia
100 ml słodko-ostrego chili sosu
1.Kukurydzę odsączamy, szczypiorek (wszystkie części) drobno kroimy.
2.Kukuryczę, szczypiorek, mąkę, jajo, kminek, sól i pieprz mieszamy.
3.Smażymy małe placki (12-14 sztuk) po 4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
4.Podajemy z sosem.
Ps1 Jest to porcja na 4 osoby, gdzie jedna porcja zawiera 313 kcal.
Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 09/2016
Ps3 Wskazane jest jeśli to możliwe, wykorzystanie świeżych kolb kukurydzianych.

3 puszki kukurydzy
3 szczypiorki
3 łyżki mąki
1 jajko
Łyżeczka proszku do pieczenia
Łyżeczka zmielonego kminku
Sól i pieprz
Olej do smażenia
100 ml słodko-ostrego chili sosu
1.Kukurydzę odsączamy, szczypiorek (wszystkie części) drobno kroimy.
2.Kukuryczę, szczypiorek, mąkę, jajo, kminek, sól i pieprz mieszamy.
3.Smażymy małe placki (12-14 sztuk) po 4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
4.Podajemy z sosem.
Ps1 Jest to porcja na 4 osoby, gdzie jedna porcja zawiera 313 kcal.
Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 09/2016
Ps3 Wskazane jest jeśli to możliwe, wykorzystanie świeżych kolb kukurydzianych.