- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki kaszki kukurydzianej
1/2 szklanki wody
1 szklanka mąki pszennej
szklanka mleka
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
sól
0,5 łyżeczki cukru
cukier waniliowy
tłuszcz do smażenia
Maki i kaszkę wymieszać z proszkiem, dodać mleko, dodac cukier i cukier waniliowy i sól. Do ciasta wbić jajka, dodać olej. Ciasto ma miec konsystencję ciasta naleśnikowego.
Smażyć
Podawać z cukrem lub dżemem
1/2 szklanki kaszki kukurydzianej
1/2 szklanki wody
1 szklanka mąki pszennej
szklanka mleka
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
sól
0,5 łyżeczki cukru
cukier waniliowy
tłuszcz do smażenia
Maki i kaszkę wymieszać z proszkiem, dodać mleko, dodac cukier i cukier waniliowy i sól. Do ciasta wbić jajka, dodać olej. Ciasto ma miec konsystencję ciasta naleśnikowego.
Smażyć
Podawać z cukrem lub dżemem