- Sty 28, 2006
- 6,033
- 9
- 38
około kg ziemniaków gotujemy i robimy puree.
50 g. rodzynek moczymy w 4 łyzkach rumu.
1 kostka chudego twarogu
0,5 szkl mąki
2 jaja
50 gr cukru pudru
cytryna (niekońiecznie)
cynamon
sól
Z ziemniaków mąki.twarogu jajek rodzynek i skórki otartej z cytryny przyrządzić ciasto.
formować placuszki i smażyć na złoto.
Podawać posypane cukrem pudrem z cynamonem.
50 g. rodzynek moczymy w 4 łyzkach rumu.
1 kostka chudego twarogu
0,5 szkl mąki
2 jaja
50 gr cukru pudru
cytryna (niekońiecznie)
cynamon
sól
Z ziemniaków mąki.twarogu jajek rodzynek i skórki otartej z cytryny przyrządzić ciasto.
formować placuszki i smażyć na złoto.
Podawać posypane cukrem pudrem z cynamonem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: