Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Placuszki ryżowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alka" data-source="post: 33716" data-attributes="member: 50"><p>Placuszki ryżowe</p><p>3 łyżki wody</p><p>2 płaskie łyżki Nestlé Sinlac</p><p>1,5 płaskiej łyżki mąki ryżowej</p><p>1 łyżeczki cukru</p><p>olej do smażenia</p><p>Nestlé Sinlac wymieszaj z wodą, dodaj pozostałe składniki i starannie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, poczekaj chwilę i łyżką nakładaj placki tak, żeby nie stykały się ze sobą. Smaż z obu stron na złoty kolor. Po 1-2 minutach smażenia trzeba łopatką podważyć placek i sprawdzić jego kolor. Jeśli jest złoty trzeba go odwrócić i smażyć jeszcze przez chwilę. Można smażyć placki na "nieprzywierającej" patelni bez dodatku tłuszczu - wtedy odwraca się je w momencie kiedy ciasto się zetnie. Takie placki nie są chrupiące, nie będą złote, ale są zdrowsze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alka, post: 33716, member: 50"] Placuszki ryżowe 3 łyżki wody 2 płaskie łyżki Nestlé Sinlac 1,5 płaskiej łyżki mąki ryżowej 1 łyżeczki cukru olej do smażenia Nestlé Sinlac wymieszaj z wodą, dodaj pozostałe składniki i starannie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, poczekaj chwilę i łyżką nakładaj placki tak, żeby nie stykały się ze sobą. Smaż z obu stron na złoty kolor. Po 1-2 minutach smażenia trzeba łopatką podważyć placek i sprawdzić jego kolor. Jeśli jest złoty trzeba go odwrócić i smażyć jeszcze przez chwilę. Można smażyć placki na "nieprzywierającej" patelni bez dodatku tłuszczu - wtedy odwraca się je w momencie kiedy ciasto się zetnie. Takie placki nie są chrupiące, nie będą złote, ale są zdrowsze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Placuszki ryżowe
Top
Bottom