Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki serkowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 768236" data-attributes="member: 2721"><p><strong><span style="font-size: 26px"><span style="color: #dda0dd">Placuszki serkowe</span></span></strong></p><p></p><p><em>... nieslychanie delikatne i miękkie, jak chmurki....</em></p><p></p><p>[ATTACH=full]34406[/ATTACH]</p><p></p><p>Opakowane twarożku 3 krotnie mielonego - u mnie Pilos 250 g. ( może byc też serek homo)</p><p>2 łyżki cukru - do smaku</p><p>1 jajko</p><p></p><p>ok. 4-6 łyżek mąki</p><p></p><p></p><p>Składniki wymieszać, dodać mąkę. Ilość jest orientacyjna, zależna od wielkości i gęstości serka. Trzeba jej dodać tyle, by wyszło dość gęste ciasto, dające się jednak nakładać swobodnie łyżką, aby placuszki nie wyszły zbyt twarde. Konsystencja gęstej śmietany. Przy serku homo będzie to więcej, niż przy gęstym twarożku. Można zrobić z serka waniliowego, nie dodając już wtedy cukru.</p><p></p><p>Smażyć na patelni naleśnikowej, na małym ogniu, do zrumienienia po obu stronach.</p><p>Podawać gorące.</p><p></p><p>Na zdjęciu z <strong><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26224&pid=768235&st=0&#entry768235" target="_blank">twarożkiem różanym.[/</a>b]</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 768236, member: 2721"] [B][SIZE=12][COLOR=#dda0dd]Placuszki serkowe[/COLOR][/SIZE][/B] [I]... nieslychanie delikatne i miękkie, jak chmurki....[/I] [ATTACH=full]34406[/ATTACH] Opakowane twarożku 3 krotnie mielonego - u mnie Pilos 250 g. ( może byc też serek homo) 2 łyżki cukru - do smaku 1 jajko ok. 4-6 łyżek mąki Składniki wymieszać, dodać mąkę. Ilość jest orientacyjna, zależna od wielkości i gęstości serka. Trzeba jej dodać tyle, by wyszło dość gęste ciasto, dające się jednak nakładać swobodnie łyżką, aby placuszki nie wyszły zbyt twarde. Konsystencja gęstej śmietany. Przy serku homo będzie to więcej, niż przy gęstym twarożku. Można zrobić z serka waniliowego, nie dodając już wtedy cukru. Smażyć na patelni naleśnikowej, na małym ogniu, do zrumienienia po obu stronach. Podawać gorące. Na zdjęciu z [b][URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26224&pid=768235&st=0&#entry768235"]twarożkiem różanym.[/[/URL]b][/b] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki serkowe*
Top
Bottom